#kesä #kevät
Museot ja näyttelyt, Näe ja koe, Nähtävyydet

Suomen Jääkärimuseo

Suomen Jääkärimuseo on Suomen ainoa jääkäriliikkeeseen ja siten keskeisesti Suomen itsenäistymisen historian tapahtumiin keskittyvä museo. Museossa on museokauppa ja tilauskahvila LOLA.

Museon perusnäyttely keskittyy jääkäriliikkeeseen. Valokuvien, haastattelujen ja videoiden sekä elokuvien avulla tutustutaan jääkäriliikkeen historiaan. Kaikki 1.897 jääkäriä ovat läsnä, mutta tarkemmin tutustutaan muutamiin kymmeniin nuoriin urheisiin miehiin, heidän ajatuksiinsa ja kohtaloihinsa. Näyttelyssä hyödynnetään AV –tekniikkaa, jonka ansiosta mm. jääkäreiden aidot harjoitukset Lockstedtissa vuonna 1916 välittyvät museovieraille. Voimme kuunnella ja katsella päiväkirjoja ja kirjeitä ja kortteja ja kuunnella jääkärihaastatteluita, joissa vanhat herrat muistelevat omia, jännittäviäkin nuoruusaikojaan.

Dokumentteja, musiikkia ja laulunäytelmiä. Alkuperäisiä jääkäripukuja, jääkäripasseja, rahoja, konekivääri ja muita aseita – sirpaleita,  kunniamerkkejä ja jääkäreiden tunnistuslaattoja – aitoa jääkäreiden esineistöä. Elämänmakuista jääkärihistoriaa jääkäreiden omassa museossa.

Aktiviteetit
Museot ja näyttelyt
Ryhmille