#kesä

Taide-ateljee Reijo Kivijärvi

Soinista kotisin oleva taiteilija Reijo Kivijärvi on maalannut ammatikseen jo yli 40-vuotta. Hän maalaa riemastuttavien naivististen kansankuvausten lisäksi maisema-aiheisia teoksia. Hän kuvaa useissa maalauksissaan kadonnutta maalaiskylän elämää 1960-luvulla ennen suurta rakennemuutosta. Silloin kylissä elettiin omavaraisesti, kylänraitilla liikkui väkeä, ihmiset kyläilivät toistensa luona ja auttoivat toisiaan. Taiteilijan näyttely on avoinna Kivijärven tilalla Soinissa kesäisin joka päivä juhannuksesta heinäkuun loppuun.

Kotitilalleen Soiniin Kivijärvi on luonut ainutlaatuisen vanhanajan miljöön rakennuksineen. 1990-luvun alussa hän alkoi siirtämään pihapiiriin vanhoja rakennuksia, kuten aittoja, savusaunoja, sepän pajan, riihen ja kesäkeittiön sekä erilaisia vanhoja esineitä ja työkaluja. Tilan erikoisuutena on Kivijärven rakentama maamoottorilla toimiva pärehöylä. Tässä miljöössä Kivijärvi järjesti aikanaan useana kesänä myös “Wanahan Ajan Päivät” -tapahtuman.

Nyttemmin taiteilija ottaa tilalleen matkailijoita ja muita kiinnostuneita tutustumaan juhannuksen tienoilta heinäkuun loppuun. Kesällä alueella toimii kesäkahvila ja tilauksesta onnistuu myös luontoruokailu sekä saunominen savusaunassa. Elämyksiä hakevalle on mahdollisuus varata yöpyminen 300 vuotta vanhassa maalaisromanttisessa luhtiaitassa.

Ryhmille kohde on avoinna tilauksesta. Miljöö sopii mainiosti myös erilaisten perinnetyökurssien järjestämiseen.

Voit lukea lisää Taide-ateljee Reijo Kivijärvestä ateljeen sivuilta. Tutustu myös Soiniin ja kunnan matkailikohteisiin sivuillamme.

Aktiviteetit
Elämys
Kahvila
Kesä
Majoitus
Museot ja näyttelyt
Nähtävyys
Ryhmille