Seinäjoki

Seinäjoki on tapahtumien suurkaupunki

Seinäjoki on tunnettu lukuisista tapahtumistaan. Jo vuodesta 1979 järjestetty Provinssi on yksi Suomen suurimmista rockmusiikkifestivaaleista. Kolmipäiväiset festivaalit keräävät kesäkuussa kaupunkiin juhlakansaa kymmeniä tuhansia. Heinäkuu on kaupungissa yhtä hulinaa. Tangomarkkinoiden aikaan Seinäjoki sykkii suuria tunteita ja elämyksiä, ja sen tunnelmasta pääsee nauttimaan niin lavatanssien, konserttien, suosituiden esiintyjien kuin tanssikilpailujen välityksellä. Seinäjoen Vauhtiajot Race & Rock Festival on sopiva sekoitus autourheilua ja musiikkia. Tapahtuma jakautuu kolmeen iloiseen iltaan kadulla artistien parissa sekä kahteen vauhdikkaaseen päivään radalla. Elokuussa järjestettävä urbaanin ja elektronisen musiikin kaupunkifestivaali Solar Sound on tunnelmaltaan vertaansa vailla.

Taidetta ja kulttuuria Alvar Aallon johdolla

Legendaarisen suomalaisen arkkitehdin Alvar Aallon kädenjälki näkyy Seinäjoella vahvasti. Aalto-keskus on ainutlaatuinen Aallon suunnittelemien rakennusten tiivis kokonaisuus maailmassa. Aalto-keskus tarjoaa vierailijoilleen nähtävää kuuden rakennuksen voimin, joita ovat Lakeuden risti, seurankuntakeskus, kaupungintalo, Aallon kirjasto, virastotalo sekä kaupunginteatteri. Seinäjoen suojeluskuntapiirin esikuntatalo on ainoa muuttumattomana säilynyt Aallon nuoruudentyö. Kokonaisuutta täydentää vielä ainutlaatuinen Aalto-lasikokoelma, johon voi tutustua Aallon kirjastossa.

Seinäjoella on vahva kulttuuritarjonta. Seinäjoen kaupunginteatteri tarjoaa tasokkaita tuotantoja talvella ja kesällä. Lisäksi Seinäjoella toimii harrastajateatteriryhmiä. Kulttuuri- tai taide-elämyksiä löytyy myös erilaisten museoiden muodossa Maakuntamuseosta upeisiin yksityiskokoelmiin ja gallerioihin eri puolella kaupunkia. Talvella 2020 avautuva upea Kalevan navetta tulee muodostumaan kiinnostavaksi kulttuurikohteeksi ja taidehalli muuttaa sinne.

Seinäjoki on liikkujan ja ulkoilijan toivepaikka

Jos ei kaupungissa ole mäkeä ja järveä, ne tehdään itse. Joupiskan ja Kyrkösjärven alue muodostaa monipuolisen kesä- ja talviliikunnan keskittymän.  Talvisin laskettelukeskus houkuttelee laskettelijoita, hiihtäjiä ja luistelijoita liikkumaan. Kesäaikaan alue toimii erinomaisesti kuntoilupaikkana lenkkeilyreitteineen ja ratoineen. Joupiskan laelta löytyy myös sotilasesterata, jonka esteiden päihittäminen on samaan aikaan haastavaa ja hauskaa. Kesällä 2019 valmistuneet kuntoiluportaat ovat uusin liikuntapaikka ja ne ovatkin ahkerassa käytössä.

Kantakaupungin ulkopuolella mm. Ylistaron Malkakoski on luonnonkaunis ulkoilualue, jossa voi ihastella lintuja lintutornista, levähtää laavulla sekä ihastella kosken pauhua ja kalastaa.

Seinäjoella on lukuisia uimarantoja, ja talvisin on mahdollisuus pulahtaa myös avantoon Sahalammella, Tanelinlammella ja Veneskoskella. Kesäisin Kaanaa Lines tekee jokiristeilyjä Seinäjoen idyllisellä joella. Kokenut kippari antaa lisämausteen risteilylle mielenkiintoisilla tarinoillaan.

Peräseinäjoen Kalajärven matkailualue muodostaa hienon kokonaisuuden monipuolisine palveluineen.

Vauhdikasta tekemistä lapsiperheille

Seinäjoella on helppo saada aika kulumaan myös vauhdikkaampia aktiviteettien parissa. Ympäri vuoden avoinna oleva liikunnallinen hauskanpitopaikka Duudsonit Activity Park tarjoaa puitteet duudsonmaiseen temppuiluun. Puistosta löytyy yhteensä 30 temppuilualuetta, kuten jättitrampoliinit, parkour-rata, kiipeilymaailma, sirkus, jalkapalloflipperi sekä kärryajo-simulaattori. Hieman pienemmille lapsille sopii HopLop ja suurta suosiota nauttii koko kesän avoinna oleva liikennepuisto.

Kaupunki

Hieman yli 63 000 asukkaan Seinäjoki on Etelä-Pohjanmaan maakunnan keskus, joka sijaitsee samannimisen joen molemmin puolin. Seinäjoki on tunnettu ainutlaatuisesta Aallon arkkitehtuurista, suurista tapahtumista, monipuolisesta harraste- ja liikuntatarjonnasta sekä hyvästä saavutettavuudesta pääväylien varrella. Seinäjoki on aktiivisten ihmisten kaupunki, jossa kaikki tarvittava on lähellä helposti saavutettavissa.