#höst #sommar #vinter #vår
Aktiviteter och upplevelser, Se och upplev, Shopping, Shopping, Upplevelser

Iisakki Järvenpääs knivfabrik

Den 20 oktober 1879 meddelade den unge Iisakki Järvenpää sin hustru Liisa: ”Jag har bestämt mig för att bli knivsmed”. Så började Iisakki Järvenpää Oy:s historia, som fortsätter än idag.

Den 140-åriga knivfabriken ligger vid Kauhavaåns strand mitt emot Kauhava kyrka. Fabriksbyggnaden i tre våningar med sina maskiner är i sig en tidsresa till det förflutna. Knivarna och slidorna tillverkar vi fortfarande med de gamla maskinerna och med traditionella metoder. Du kan lära känna fabrikens produktion på olika evenemang samt genom att boka i förväg på tel. 06-4340 135. Produktionslokalerna kan ta emot grupper på högst 20 personer.

Fabriksboden är öppen varje dag under sommaren och julsäsongen, övriga året endast vardagar. I fabriksbutiken säljs alla modeller i vår produktion: traditions-, vildmarks- och hobbyknivar, köksknivar, söljebälten och -smycken, österbottenshattar, knivdukar m.m. I anslutning till butiken ligger fabrikens egen museiavdelning, där du i lugn och ro kan lära känna vårt företags 140-åriga historia och produktion. Välkommen på besök, vi berättar gärna mer!