#sommar
Attraktioner, Kultur, Se och upplev, Upplevelser

Konstateljé Reijo Kivijärvi

Soinisonen, konstnären Reijo Kivijärvi har målat yrkesmässigt i mer än 40 år. Förutom roliga och naivistiska folklivsskildringar målar han verk med landskapstema. I flera av sina målningar skildrar han det försvunna livet i en by på landet på 1960-talet före den stora omstruktureringen. På den tiden var byarna självförsörjande, det var liv och rörelse på bygatan, folk hälsade på hos varandra och hjälpte varandra. Konstnärens utställning på Kivijärvi gård i Soini är öppen varje sommar från midsommar till slutet av juli.

Kivijärvi har skapat en unik miljö med gamla byggnader på sin gård i Soini. I början av 1990-talet började han fylla gården med gamla byggnader som lador, rökbastur, smedja, ria och sommarkök samt en mängd gamla föremål och verktyg. Gårdens specialitet är en spånhyvelmaskin som är byggd av Kivijärvi och drivs med industrimotor. I denna miljö anordnade Kivijärvi också evenemanget “Wanahan Ajan Päivät” (Gamla goda tider) under flera somrar.

Numera tar konstnären emot turister och andra intresserade besökare på gården från midsommar till slutet av juli. På sommaren finns det ett sommarkafé på området, och naturmåltider och rökbastu finns också på begäran. Den som söker upplevelser kan boka en övernattning i en 300 år gammal lantligt romantisk loftbod.

Gården är öppen för grupper efter överenskommelse. Det är också en idealisk miljö för kurser i traditionsarbete.

Aktiviteter
Attraktion
Boende
För grupper
Kaféer
Museer och utställningar
sommar
Upplev