#höst #sommar #vinter #vår
Mat och dryck, Restaurang, Restaurang

Restaurang Huipulla

Restaurang Huipulla ligger vid skidbackarna i Joupiska och det är enkelt att titta in där mellan olika aktiviteter som mountainbike eller utförsåkning. Restaurangen har ingen klädkod, utan du är varmt välkommen om du så kommer direkt från skidbacken eller joggingspåret för att få dig ett mellanmål och något varmt att dricka.

Här finns något för alla. Den populära hemlagade lunchen lockar gäster till restaurangen även mitt på arbetsdagen, och det är inte underligt. Restaurangen satsar nämligen speciellt på lunchen, där man serverar utsökt husmanskost som är helt hemlagad från grunden, med såser och allt. Det finns även ett veganskt alternativ dagligen. I rätterna används 100 % inhemskt kött, varav större delen kommer från Ilmajoen Makkaramestarit. På lunchen erbjuds ett varierat och fräscht salladsbord som komplement till huvudrätten.

Som alternativ till lunchen serveras biffar, hamburgare, pizzor, Rolls-mål och à la carte från Ilmajoen Makkaramestarit. Dessutom öppnar en amerikanskinspirerad BBQ-terrassrestaurang sommaren 2022!

Restaurang Huipulla har också fantastiska lokaler för små och stora evenemang. Det finns 160 sittplatser inomhus och en stor uteterrass med fullständiga rättigheter. På nedervåningen har restaurangen en gillestuga med öppen spis för 20 personer och ett enskilt rum för 40 personer. På nedervåningen finns även stora bastuutrymmen för upp till 40 personer, där man kan beställa servering om man önskar.