#höst #sommar #vinter #vår
Bastu, Mat och dryck, Restaurang, Restaurang

Uppala Herrgård

Uppalas historia

Uppala gård var en av de stamfastigheter runt vilka Seinäjoki stad har byggts upp. Gårdens historia har utretts ända tillbaka till 1600-talet och stadsdelen Uppa har fått sitt namn efter gården. Herrgårdens fascinerande historia innehåller intressanta detaljer och möten med bland annat Alvar Aalto.

Uppalas traditioner är djupt rotade i den finländska myllan och här har lantbruk bedrivits i hundratals år. Än idag bygger maträtterna på inhemska rena och förstklassiga råvaror, som i största möjliga utsträckning anskaffas från lokala producenter. Maten lagas hantverksmässigt i herrgårdens eget kök.

Restaurang Uppala Herrgård är öppen året om och är specialiserad på konferensevenemang och fester. Av restaurangens speciella tjänster kan nämnas vinprovning och Afternoon Tea. Sommartid är den unika trädgårdsterrassen en idyllisk inramning för till exempel bröllop, examensfirande eller livekonserter. Läget alldeles intill centrum, ett stenkast från Seinäjoki stadsteater, samt gårdens unika historia erbjuder en idyllisk miljö för gruppresenärer.