#höst #sommar #vinter #vår
Aktiviteter och upplevelser, Se och upplev

Upplevelsetjänster på Hyvölä Gård

Bastu och program

Hyvölä gård erbjuder mångsidiga bastutjänster för grupper. Rökbastun har plats för 20 och badtunnan för 14 personer. Strandbastun rymmer 16 personer. Dessutom finns det goda tvätt- och omklädningsmöjligheter samt wc. Tillsammans utgör bastun och badtunnan en trevlig och avslappnad samlingsplats för upp till 50 personer. Måltider serveras i den rymliga kökskojan eller i huvudbyggnaden.

Rökbastu och tunna

Hyvölä Gård har en traditionell typ av rökbastu, som rymmer 15–20 personer åt gången. Tvättavdelningen har två duschar och två omklädningsrum. Rökbastun är öppen året om och är lämplig som kvällsprogram vid utbildningsevenemang eller som avslutning på en skogstur eller kanottur. Mat och kaffeservering antingen i huvudbyggnaden eller i den trivsamma kökskojan intill som är öppen året om. Servering av flamstekt lax i kökskojan är speciellt populärt.

Kökskoja

Kökskojan för 20 personer intill rökbastun är en bra plats för eftersnack för bastugrupper, måltider kan ordnas antingen på egen hand eller köpas från Hyvölä Gård. Kök, infravärme och elektriska lampor. Gårdens menyförslag är till exempel flamstekt havslax, rökt lokal insjöfisk med tillbehör eller kanske en enklare korv/köttbaserad grillmiddag med sallad.

Fisketjänster

Nu kan du enkelt kombinera stugsemestern med fiske, då vi har motorbåtar i olika storlekar för både jiggfiske och trolling. Du kan hyra en båt eller flera eller fiska tillsammans med en guide. De huvudsakliga bytesfiskarna är gös, abborre och gädda. 

Läs mer om Hyvölä Gårds program på företagets webbplats.