Retkeily

Etelä-Pohjanmaa - Lakeuksien maisemat kutsuvat retkeilijää

Etelä-Pohjanmaa on upea kohde retkeilijöille, jotka haluavat nauttia luonnonrauhasta, monipuolisista retkeilyreiteistä ja hyvistä palveluista. Nautitpa sitten raikkaista järvi- ja jokimaisemista, avarista suoalueista, kallioisista retkeilyreiteistä tai alueemme ominaisista peltolakeusmaisemista, löydät näiltä sivuilta varmasti etsimäsi. Kohtaa Etelä-Pohjanmaan luonto ja löydä lakeuksien uniikit maisemat.

Geoparkit

Tiesitkö, että Etelä-Pohjanmaalla sijaitsee kaksi UNESCO Global Geoparkkia – Kraatterijärvi UNESCO Global Geopark sekä Lauhanvuori-Hämeenkangas UNESCO Global Geopark? Lue lisää täältä.

Retkeile Etelä-Pohjanmaalla -esite

Etelä-Pohjanmaalla on tehty paljon erilaisia reittejä niin patikointiin, pyöräilyyn kuin hiihtämiseen. Tähän esitteeseen olemme keränneet muutamia reittejä ympäri maakuntaa jaotellen niitä seutukunnittain. Lue lisää klikkaamalla linkkiä.

Pyöräilyreittejä Etelä-Pohjanmaalla

Tervetuloa pyöräilemään Etelä-Pohjanmaalle! Etelä-Pohjanmaata ei ehkä ensimmäisenä kuvitella pyöräilymaakunnaksi, mutta se on juuri sitä mitä suurimmassa määrin. Maakuntamme on vanhaa merenpohjaa ja siksi tavattoman tasainen suurimmassa osassa aluetta. Laajat peltoaukeat tuovat tunteen, että taivas on korkealla ja kohottaa sinut toisiin sfääreihin. Täältä on siis helppo aloittaa pyöräilyharrastus tai jatkaa sitä tutustuen uusiin maisemiin ja kohteisiin. Tältä sivulta löydät alueemme pyöräreitit kätevästi samasta paikasta.

Alla olevasta linkistä löydät myös Pyöräilyreittejä Etelä-Pohjanmaalla -esitteemme.