Kunnat

Alajärvi

Eteläpohjalaisen ja keskisuomalaisen mentaliteetin kohtauspaikka Alajärvi on vetovoimainen elinkeino- ja koulutustoiminnan sekä lähipalveluiden keskus. Asukkaat ja vierailijat saavat nauttia upeiden järvimaisemien ja viheralueiden keskellä turvallisesta, viihtyisästä ja arkkitehtuurisesti arvokkaasta ympäristöstä.

Kulttuuririkas kesäreissu Alajärvellä

Etelä-Pohjanmaa pursuaa kivoja kesäkohteita ja kiinnostavia tapahtumia. Mutta oletkos vielä viettänyt kesää Alajärvellä? Jos viehätyt kulttuurinähtävyyksistä, taiteesta, lähiruoasta ja mystisistä tarinoista upeassa luonnossa, niin mitä vielä odotat? Alajärven kesä on tässä ja nyt!

Alavus

Alavus on viihtyisä maaseutukaupunki, joka yllättää monipuolisuudellaan. Monimuotoinen luonto, kumpuileva maasto ja hyvät liikuntapaikat tarjoavat hienot puitteet ulkoiluun ja liikuntaan sekä kesällä että talvella. Alavudella sijaitsevassa Tuurin kauppakylässä lomalaiset kokevat monia elämyksiä, mutta kauniissa järvimaisemissa on myös paljon muuta nähtävää ja koettavaa. Noin 12 000 asukkaan Alavus tarjoaa upeat puitteet viihtyä ja viettää vapaa-aikaa.

 

Alavus, kesän huipennus

Kesällä kotimaanmatkailu kukoistaa maaseudulla! Varsinkin Alavus on oikea lapsiperheiden ihastus. Monipuolisuus ja maharottomuus saattaa yllättää kesäreissaajan, kun vastassa on Tuurin kyläkauppa kaikkine elämyksineen. Koettavaa löytyy vauhdikkaiden aktiviteettien parissa ja kesämuistoja pääsee hankkimaan myös alueen kauniista luonnosta, unohtamatta erinomaisia tapahtumia.

Kuortane

Elinvoimainen ja aktiivinen Kuortane on lähes 4000 asukkaan kunta, joka tunnetaan muun muassa urheiluopistostaan. Liikunta on Kuortaneella vahvasti läsnä, mutta tarjolla on myös paljon kiinnostavia nähtävyyksiä sekä upeita kulttuuritapahtumia. Kuortaneen maisemaa hallitsee kunnan halki virtaava Lapuanjoki sekä sen varrelle levittäytyvät viljelyalueet. Matkailijoille on ympäri vuoden tarjolla majoitusvaihtoehtoja idyllisistä mökeistä luksushuoneistoihin.

Kesä-Kuortane pistää hymyilyttämään

Kunnon löhöilylomat ovat silloin tällöin paikallaan, mutta kesällä lomailuun voi yhdistää myös monenlaisia aktiviteettejä. Kuortaneelta löytyy jokaiselle jotakin, oli sitten tarkoituksena rentoutua oikein kunnolla tai keskittyä täysillä itsensä haastamiseen.

Kurikka

Kurikka on 22 000 on asukkaan kaupunki, jolla on vahvat juuret maataloudessa ja luonnossa. Yrittämisen ja yhdessä tekemisen perinteet elävät vahvana, ja etenkin Jalasjärven alue on tunnettu tehtaanmyymälöistään ja yrityksistään. Kurikassa riittää tekemistä ja näkemistä koko perheelle niin luonnon, kulttuurin kuin tapahtumienkin parissa.

Koe Kurikan kesä

Yritttäjähenkinen maaseutukaupunki on täydellinen yhdistelmä vehreää ja raikasta maaseutua ja eloisaa ja aktiivista kaupunkia. Kurikka kutsuu maaseutumatkailijoita ja kulttuurinnälkäisiä shoppailijoita kokemaan pohjalaisen tavan nauttia kesästä.

Lappajärvi

Hieman yli 3000 asukkaan Lappajärvi on noussut saman nimisen, meteorin törmäyksessä syntyneen, järven rannalle. Lappajärven asukasluku moninkertaistuu kesäisin, kun paikkakunnan lähes 1100 kesämökkiä täyttyvät asukkaista. Upeat maisemat ja järven monipuoliset virkistäytymismahdollisuudet tarjoavat ainutlaatuiset puitteet niin asukkaille kuin lomalaisille ja matkailijoille.

Paras kesä Lappajärvellä

Kesäloma geologisen ihmeen, Euroopan suurimman kraatterijärven rannalla ei jätä ketään kylmäksi. Parasta Lappajärvessä onkin rauha, hiljaisuus, kaunis luonto sekä rajattomat aktiviteetti- ja kulttuurielämykset.

Seinäjoki

Lähes 64 000 asukkaan Seinäjoki on Etelä-Pohjanmaan maakunnan keskus, joka sijaitsee samannimisen joen molemmin puolin. Seinäjoki tunnetaan akateemikko Alvar Aallon suunnittelemasta ainutlaatuisesta hallinto- ja kulttuurikeskuksesta. Upeat kesätapahtumat houkuttelevat vuosi toisensa jälkeen ihmisiä viihtymään ja viettämään aikaansa Seinäjolle.

Kesätekemistä Seinäjoella

Kesäisin Seinäjoen kantakaupunki sykkii elämää, tunnetaanhan se mahtavana tapahtumakaupunkina ja eritoten kesän ohjelmisto houkuttelee väkeä lakeuksille vähän kauempaakin. Tapahtumien lisäksi Seinäjoki tarjoaa vierailleen laajan kirjon kulttuuria, aktiviteetteja ja rentoa ajanvietettä – täällä et takuulla tylsisty. Tule kokemaan tapahtumientäyteinen kesä Seinäjoella!

Soini

Kompakti, noin 2 200 asukkaan Soini on upean luonnon ja ulkoilureittien ympäröimä kunta, jossa sijaitsee Etelä-Pohjanmaan korkein alue, Raitamäki. Soinissa myös matkailijat pääsevät osaksi alueen värikkäitä tarinoita ja perinteitä sekä luonnon mystiikkaa.

Soini – takuuvarma kesäkohde

Soini on pirteä kesäkohde, jossa tekemistä riittää. Soini kutsuu sinua nauttimaan pienen kunnan suurista luontoelämyksistä, lempeästä tunnelmasta ja kesäaktiviteeteista. Olit sitten kesäsoinilainen vuosien kokemuksella tai ensimmäistä kertaa Soinissa, löydät varmasti etsimäsi!