Kunnat

Alajärvi

Eteläpohjalaisen ja keskisuomalaisen mentaliteetin kohtauspaikka Alajärvi on vetovoimainen elinkeino- ja koulutustoiminnan sekä lähipalveluiden keskus. Asukkaat ja vierailijat saavat nauttia upeiden järvimaisemien ja viheralueiden keskellä turvallisesta, viihtyisästä ja arkkitehtuurisesti arvokkaasta ympäristöstä.

Alavus

Alavus on viihtyisä maaseutukaupunki, joka yllättää monipuolisuudellaan. Monimuotoinen luonto, kumpuileva maasto ja hyvät liikuntapaikat tarjoavat hienot puitteet ulkoiluun ja liikuntaan sekä kesällä että talvella. Alavudella sijaitsevassa Tuurin kauppakylässä lomalaiset kokevat monia elämyksiä, mutta kauniissa järvimaisemissa on myös paljon muuta nähtävää ja koettavaa. Noin 12 000 asukkaan Alavus tarjoaa upeat puitteet viihtyä ja viettää vapaa-aikaa.

 

Isojoki

Isojoki on yritteliäs, n. 2000 asukkaan pikkuinen mutta pippurinen, Etelä-Pohjanmaan eteläisin kunta. Isojoella vallitsee yhteistyökykyinen, lämmin ja ihmisiä arvostava ilmapiiri. Isojokista yhteisöllisyyttä kuvaava sana ”kökkä” tarkoittaa talkoita. Yhdessä yhteisten asioiden toteuttaminen onkin tärkeä voimavaramme. Kaunis luonto ja turvallisuus tekevät paikasta hyvän elinympäristön sekä asukkaille että matkailijoille. Iloinen fiilis ja luontomatkailu saavat ihmiset palaamaan alueelle yhä uudelleen. Isojoella pääset siis kokemaan, näkemään ja tekemään!

Kuortane

Elinvoimainen ja aktiivinen Kuortane on lähes 4000 asukkaan kunta, joka tunnetaan muun muassa urheiluopistostaan. Liikunta on Kuortaneella vahvasti läsnä, mutta tarjolla on myös paljon kiinnostavia nähtävyyksiä sekä upeita kulttuuritapahtumia. Kuortaneen maisemaa hallitsee kunnan halki virtaava Lapuanjoki sekä sen varrelle levittäytyvät viljelyalueet. Matkailijoille on ympäri vuoden tarjolla majoitusvaihtoehtoja idyllisistä mökeistä luksushuoneistoihin.

Kurikka

Kurikka on 22 000 on asukkaan kaupunki, jolla on vahvat juuret maataloudessa ja luonnossa. Yrittämisen ja yhdessä tekemisen perinteet elävät vahvana, ja etenkin Jalasjärven alue on tunnettu tehtaanmyymälöistään ja yrityksistään. Kurikassa riittää tekemistä ja näkemistä koko perheelle niin luonnon, kulttuurin kuin tapahtumienkin parissa.

Lappajärvi

Hieman yli 3000 asukkaan Lappajärvi on noussut saman nimisen, meteorin törmäyksessä syntyneen, järven rannalle. Lappajärven asukasluku moninkertaistuu kesäisin, kun paikkakunnan lähes 1100 kesämökkiä täyttyvät asukkaista. Upeat maisemat ja järven monipuoliset virkistäytymismahdollisuudet tarjoavat ainutlaatuiset puitteet niin asukkaille kuin lomalaisille ja matkailijoille.

Lapua

Lapua on vireä, innostava, turvallinen ja energinen kaupunki. Kaupunki, jossa viihtyvät menestyvät yritykset ja onnelliset asukkaat. Noin 14 500 asukkaan eteläpohjalaiskaupungissa on rikas kulttuurielämä ja laaja vapaa-ajan tarjonta; Kulttuurikeskus Vanha Paukku, Simpsiön laskettelukeskus ja luontopolut, kaupungin museot, galleriat, teatterit, erilaiset tapahtumat sekä uimalat, urheilukisat, -hallit ja -kentät pitävät niin paikkakuntalaiset kuin vierailijatkin vireinä.

Seinäjoki

Lähes 64 000 asukkaan Seinäjoki on Etelä-Pohjanmaan maakunnan keskus, joka sijaitsee samannimisen joen molemmin puolin. Seinäjoki tunnetaan akateemikko Alvar Aallon suunnittelemasta ainutlaatuisesta hallinto- ja kulttuurikeskuksesta. Upeat kesätapahtumat houkuttelevat vuosi toisensa jälkeen ihmisiä viihtymään ja viettämään aikaansa Seinäjolle.

Soini

Kompakti, noin 2 200 asukkaan Soini on upean luonnon ja ulkoilureittien ympäröimä kunta, jossa sijaitsee Etelä-Pohjanmaan korkein alue, Raitamäki. Soinissa myös matkailijat pääsevät osaksi alueen värikkäitä tarinoita ja perinteitä sekä luonnon mystiikkaa.

Vimpeli

Etelä-Pohjanmaan Järviseudulla, suuren kraatterijärven itärannalla sijaitseva Vimpeli on tunnettu sisukkaasta, yhteisöllisestä ja yritteliäästä asenteestaan. Pesäpallon maailman pääkaupunki, Euroopan suurin kraatterijärvi, palloilulukio, periksiantamattomuutta ja yrittelijäisyyttä.

Ähtäri

Ähtäri sijaitsee keskellä upeaa suomalaista järvimaisemaa Suomenselän alueella, joka poikkeaa luonnonolosuhteiltaan muusta Etelä-Pohjanmaasta. Ähtärin maasto onkin hyvin vaihtelevaa, ja sen korkein huippu kohoaa noin 233 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle. Noin 6000 asukkaan Ähtärissä on lähes 1400 loma-asuntoa – toiseksi eniten koko Etelä-Pohjanmaan alueella. Vaikka Ähtäri tunnetaankin ennen kaikkea Ähtäri Zoo -eläinpuistostaan, on se paljon muutakin.