Kunnat

Alajärvi

Eteläpohjalaisen ja keskisuomalaisen mentaliteetin kohtauspaikka Alajärvi on vetovoimainen elinkeino- ja koulutustoiminnan sekä lähipalveluiden keskus. Asukkaat ja vierailijat saavat nauttia upeiden järvimaisemien ja viheralueiden keskellä turvallisesta, viihtyisästä ja arkkitehtuurisesti arvokkaasta ympäristöstä.

Alavus

Alavus on viihtyisä maaseutukaupunki, joka yllättää monipuolisuudellaan. Monimuotoinen luonto, kumpuileva maasto ja hyvät liikuntapaikat tarjoavat hienot puitteet ulkoiluun ja liikuntaan sekä kesällä että talvella. Alavudella sijaitsevassa Tuurin kauppakylässä lomalaiset kokevat monia elämyksiä, mutta kauniissa järvimaisemissa on myös paljon muuta nähtävää ja koettavaa. Noin 12 000 asukkaan Alavus tarjoaa upeat puitteet viihtyä ja viettää vapaa-aikaa.

 

Kuortane

Elinvoimainen ja aktiivinen Kuortane on lähes 4000 asukkaan kunta, joka tunnetaan muun muassa urheiluopistostaan. Liikunta on Kuortaneella vahvasti läsnä, mutta tarjolla on myös paljon kiinnostavia nähtävyyksiä sekä upeita kulttuuritapahtumia. Kuortaneen maisemaa hallitsee kunnan halki virtaava Lapuanjoki sekä sen varrelle levittäytyvät viljelyalueet. Matkailijoille on ympäri vuoden tarjolla majoitusvaihtoehtoja idyllisistä mökeistä luksushuoneistoihin.

Kurikka

Kurikka on 22 000 on asukkaan kaupunki, jolla on vahvat juuret maataloudessa ja luonnossa. Yrittämisen ja yhdessä tekemisen perinteet elävät vahvana, ja etenkin Jalasjärven alue on tunnettu tehtaanmyymälöistään ja yrityksistään. Kurikassa riittää tekemistä ja näkemistä koko perheelle niin luonnon, kulttuurin kuin tapahtumienkin parissa.

Lappajärvi

Hieman yli 3000 asukkaan Lappajärvi on noussut saman nimisen, meteorin törmäyksessä syntyneen, järven rannalle. Lappajärven asukasluku moninkertaistuu kesäisin, kun paikkakunnan lähes 1100 kesämökkiä täyttyvät asukkaista. Upeat maisemat ja järven monipuoliset virkistäytymismahdollisuudet tarjoavat ainutlaatuiset puitteet niin asukkaille kuin lomalaisille ja matkailijoille.

Seinäjoki

Lähes 64 000 asukkaan Seinäjoki on Etelä-Pohjanmaan maakunnan keskus, joka sijaitsee samannimisen joen molemmin puolin. Seinäjoki tunnetaan akateemikko Alvar Aallon suunnittelemasta ainutlaatuisesta hallinto- ja kulttuurikeskuksesta. Upeat kesätapahtumat houkuttelevat vuosi toisensa jälkeen ihmisiä viihtymään ja viettämään aikaansa Seinäjolle.

Soini

Kompakti, noin 2 200 asukkaan Soini on upean luonnon ja ulkoilureittien ympäröimä kunta, jossa sijaitsee Etelä-Pohjanmaan korkein alue, Raitamäki. Soinissa myös matkailijat pääsevät osaksi alueen värikkäitä tarinoita ja perinteitä sekä luonnon mystiikkaa.