Näe ja koe Etelä-Pohjanmaa

Sen lisäksi että meillä on tilaa, meillä on hienoja kohteita kaikkialla maakunnassa. Kansallispuisto, joka on samalla UNESCO Global Geopark, Suomen suurin kyläkauppa, kraatterijärvi, eläinpuisto, Aallon arkkitehtuuria, hurmaavia kotieläinpihoja sekä Suomen suurin huvipuisto – siinä vain muutamia mainitaksemme. Etelä-Pohjanmaalle voi lähteä vaikkapa kaupungin sykkeeseen tai mökille luonnon rauhaan, viipyä viikonlopun tai nautiskella pidempään.

Aktiviteetit ja elämykset

Etelä-Pohjanmaa on Suomen monipuolisin matkailumaakunta, mitä aktiviteetteihin tulee! Meiltä löydät huvipuistot, kylpylät, luontoreitit ja seikkailupuistot. Etelä-Pohjanmaan elämykset ja lukuisat aktiviteetit tarjoavat niin paljon menoa ja melskettä, että yhden lomaviikon aikana ei ehdi millään nähdä kaikkea.

Nähtävyydet

Alvar Aallon upeaa arkkitehtuuria Alajärvellä ja Seinäjoella, perinteisiä pohjalaistaloja, hienoja kirkkoja ja lukuisia erilaisia museoita ja taidegallerioita. Kaiken kruunaa upea luonto ja kansallismaisemamme Etelä-Pohjalaiset viljelylakeudet.

Ostokset

Ostosmatkailu ei ole koskaan ollut näin mukavaa! Lomaan Etelä-Pohjanmaalla on helppo yhdistää ostokset, sillä meiltä löytyy kaikkea aina pienistä käsityöpuodeista hienoihin ostoskeskuksiin. Meillä on täällä myös Suomen suurin kyläkauppa! Muista siis jättää laukkuun tilaa tuliaisille. Lahjojen ja matkamuistojen lisäksi marketeista nappaat hyvät eväät mökkimatkalle tai haet ihanista kahviloista take away-herkut mukaan matkaan.

Tapahtumat

Etelä-Pohjanmaa on todellinen tapahtumien keskus, jossa hienoja elämyksiä rakennetaan suurella sydämellä. Keikkoja, teatteria, taidenäyttelyitä, isoja festareita, perinteitä, urheilua ja paljon muuta. Löydä parhaat kokemukset Etelä-Pohjanmaan omasta tapahtumakalenterista!

Retkeily

Etelä-Pohjanmaa on täynnä verrattomia luontokohteita, oli suunnitelmissa sitten patikointi, näköalojen ihailu tai maastopyöräily – tai vaikkapa tikkupullan paisto! Pakkaa siis hyvät retkieväät reppuun ja lähde nauttimaan ulkoilmasta valitsemallasi tavalla – vaihtoehtoja nimittäin riittää.

Etelä-Pohjanmaa

Minne mentäisiin seuraavaksi? Tsekkaa Etelä-Pohjanmaan kuntien tarjonta ja päätä minne juuri sinä haluaisit lähteä. Kauniita maisemia, ainutlaatuinen kulttuuri ja runsaasti erilaisia elämyksiä. Siinä on vain muutama syy lähteä reissulle.

KauhajokiKauhavaEvijärviLappajärviVimpeliLapuaAlajärviSoiniKuortaneAlavusÄhtäriSeinäjokiIlmajokiKurikkaTeuvaKarijokiIsojokiIsokyrö