Se och upplev

Aktiviteter och upplevelser

Södra Österbotten är Finlands mest mångsidiga turistlandskap när det gäller aktiviteter! Hos oss hittar du nöjesparker, spaanläggningar, naturstigar och äventyrsparker. Upplevelserna och de många aktiviteterna i Södra Österbotten erbjuder så mycket att se och göra att det är omöjligt att hinna med allt på en semestervecka.

Sevärdheter

Alvar Aaltos fantastiska arkitektur i Alajärvi och Seinäjoki, traditionella österbottensgårdar, vackra kyrkor och otaliga museer och konstgallerier. Allt krönt av en fantastisk natur och vårt nationallandskap, de sydösterbottniska åkerslätterna.

Shopping

Shoppingturism har aldrig varit så här roligt! En semester i Södra Österbotten är lätt att kombinera med shopping, för hos oss finns allt från små hantverksbodar till eleganta shoppingcenter. Här ligger också Finlands största bybutik! Så kom ihåg att lämna plats i väskan för presenter. Förutom presenter och souvenirer kan du köpa mat för stugvistelsen i snabbköpen eller takeaway-delikatesser i de underbara kaféerna.

Evenemang

Södra Österbotten är ett verkligt händelsernas centrum, där vi bygger underbara upplevelser med ett stort hjärta. Uppträdanden, teater, konstutställningar, stora festivaler, tradition, sport och mycket mer. Hitta de bästa upplevelserna i Södra Österbottens egen evenemangskalender!

Friluftsliv

Södra Österbotten är fullt av makalösa naturdestinationer, oavsett om du planerar att vandra, cykla terrängcykel, beundra vyerna eller grilla pinnbröd! Så packa en god matsäck i ryggsäcken och gå ut och njut av friluftslivet som du själv vill – det finns gott om alternativ.