Ät och drick

Södra Österbotten är känt som en matprovins, och inte utan skäl. Förutom att du kan köpa färsk mat direkt på gårdarna (bra att komma ihåg när du är i stugan eller vill ta med dig något hem), upplever restaurangerna i Södra Österbotten en högkonjunktur. Från resor är det ofta smakupplevelserna man minns, så det lönar sig att satsa på dem, oavsett om du äter mättande luncher med husmanskost eller tillbringar sköna kvällar i gott sällskap i någon av våra fantastiska restauranger.

Restauranger

På semestern vill vi ha något speciellt även på matbordet – och det bästa är ju att sätta sig vid ett färdigdukat bord! I matprovinsen är smakerna äkta och närodlade och maten är okomplicerad, ärlig och skickligt lagad. Vad väntar du på? På oss vattnas det i munnen redan när vi bläddrar bland restaurangalternativen.

Kaféer

En kopp kaffe, tack. Finländarna är verkligen ett kaffedrickande folk, och kafékulturen har nått även Södra Österbotten. Om du inte kommer på en bra orsak att ta en veckoslutssemester, så kan du kanske göra en resa bara för att hitta den perfekta chokladtårtan?