#höst #sommar #vinter #vår
Aktiviteter och upplevelser, Boende, Campingplats och caravan, För familjer, Hotell och spa, Kaféer, Köpcentrum, Mat och dryck, Restaurang, Restaurang, Se och upplev, Shopping, Shopping, Upplevelser

Keskisen kyläkauppa

Keskisen kyläkauppa i Tuuri är Finlands största varuhus och Finlands populäraste turistmål

Keskisen Kyläkauppa är Finlands största varuhus och samtidigt landets mest populära turistmål med över sex miljoner besökare årligen. Den öppna stämningen, de otroliga detaljerna och de överraskande mötena går inte att beskriva med ord – de måste upplevas personligen.

Kyläkauppa är ett trivselcenter för hela folket, där människor oberoende av ålder tillbringar tid, träffar bekanta och njuter av stämningen. Kyläkauppa har satsat speciellt på upplevelser och trivsel – det finns något att köpa, se och göra för hela familjen, från de allra minsta till de äldsta.

Finlands billigaste priser, mest lyckade utbud och vänligaste service, en miljö utan like och mångsidiga evenemang gör kyläkauppa till ett unikt köpparadis. Dessutom erbjuder Kyläkauppas restaurangvärld förutom äkta och upplevelserik stämning även många alternativ för den som vill äta gott.

Kyläkauppa är speciellt känd för sina evenemang. På Kyläkauppa område arrangeras årligen hundratals evenemang av olika omfattning. Ett av de mest efterlängtade är Miljoona Tivoli, som är gratis för alla under 13 år och som tar upp hela gårdsplanen. Evenemangen lockar tusentals besökare till Tuuri för att njuta av Kyläkauppa unika atmosfär.

Ett paradis för barnfamiljer

I Keskisens Kyläkauppa ser man till att barnen trivs och det finns aktiviteter för alla åldrar. Kyläkauppa nyhet Riemu Park är en fantastisk inomhusäventyrspark på över 3 000 m² för barn under 13 år i Kyläkauppa kända stil – helt gratis! På Kyläkauppa gård ligger Finlands största Mumin-lekpark, som är gratis och öppen hela året. Sommartid kan hela familjen koppla av mellan inköpen på Kyläkauppa Minigolf mot en liten avgift. På Bybutikens område ligger även Alavo stads skatepark som får användas fritt av alla.

Familjens minsta kan koppla av gratis i AKU PARK i Varuboden. I AKU PARK finns en spännande äventyrsbana där 3–10-åringar kan tumla omkring på en yta av 80 m². Större barn och vuxna med barnasinnet kvar kan ägna sig åt nostalgiska arkadspel – alldeles gratis.

Mer information om service för barnfamiljer i Tuuri finns påwebbplatsen tuuri.fi.

Hotell OnnenTähti

Kyläkauppa eget hotell OnnenTähti är en magisk upplevelse – definitivt inget vanligt kedjehotell. De vackra rummen i svitstil och den varma stämningen välkomnar gästerna att tillbringa en oförglömlig semester i Bybutiken.

På OnnenTähti njuter du av personliga och rymliga rum, god service och en rikhaltig frukost i lyxklass. Det centrala läget i Kyläkauppa centrum, nära evenemang och service samt den speciella miljön uppfyller önskemålen hos den mest krävande gäst. Att bo på OnnenTähti är en unik upplevelse där gästerna har utsikt från första parkett över köpvimlet i Tuuri.

Husvagnscamping Onnela

Keskisen Kyläkauppa husvagnsområde Onnela är känt för vänlig service, renlighet och rofylld stämning. Området ligger på en idyllisk plats på stranden till älven Tuurinjoki. Det erbjuder heltäckande tjänster för turister på en yta av cirka åtta hektar.  Genom åren har Onnela blivit en ständig favorit för husvagnsfolket, som återkommer gång på gång, lockade av de goda köpmöjligheterna, evenemangen och den trevliga stämningen. 2018 hade Onnela över 70 000 övernattningar. Den höga siffran är ett bevis på områdets popularitet.

Onnela har fått pris av SF-Caravan rf som årets husvagnsområde 2013 och 2022 och årets mest hundvänliga husvagnsområde 2018.

Hotel Alavus

Hotel Alavus serverar gästerna i centrala Alavus, 5 minuters bilresa från Keskisen Kyläkauppa. Det här kompaka och idylliska hotellet har 18 rum, samt frukostfaciliteter, lunchbuffé, à la carte-restaurang och nattklubb på helgerna. Hotellet är ett hotell med självhushåll och alla bokningar görs online.

Hotellets läge är ett magnifikt sjölandskap, och det ligger nära ett brett utbud av fritids- och utomhusaktiviteter samt tjänsterna i en stadskärna. Tack vare sitt fantastiska läge är Hotel Alavus ett utmärkt alternativ för den som letar efter en fridfull plats att bo på – en som ändå ligger nära evenemangen och erbjudandena i den livliga och spännande Kyläkauppa.

Det är lätt att ta sig till Tuuri

Byn Tuuri ligger i Alavo stad i Södra Österbotten. Med bil kommer du till Tuuri på riksväg 18 och intill Kyläkauppa finns även en järnvägshållplats. Se även områdeskartan över Kyläkauppa!

Aktiviteter
Campingplats och caravan
hotell
Köpcentrum
Restaurang
Upplev