#kesä #kevät #syksy

Ateljee Tapio Autio

ITE-taiteilija Tapio Aution ainutlaatuinen Ateljee Lappajärvellä. Satojen neliöiden henkeäsalpaava kokonaisuus koostuu muun muassa betonipatsaista, kivimaalauksista ja kivisistä rakennuksista. Rakennusmateriaalina Autio on käyttänyt eri kivilajeja, kuten Pihtiputaan kiveä ja Alajärven Viranperän kiveä. Kiviseinissä näkyy myös kiviharvinaisuuksia.

Autio on toteuttanut unelmaansa maalamalla ja rakentamalla ainutlaatuista kokonaisuutta ostamallaan tilalla vuodesta 1995 lähtien. Tapolanvuoren massiiviset betoniteokset, rakennukset ja maalaukset paljastavat yhden miehen valtavan voimanponnistuksen. Urakka on vaatinut valtavasti fyysisiä ja henkisiä voimia. Autio on ammatiltaan poliisi ja onkin tehnyt taiteilijan työtä päivätyönsä vastapainoksi. Taiteen tekeminen ja kivestä rakentaminen ovat olleet hänelle tapa jaksaa myös poliisin työssä.

Ateljee on avoinna ryhmille tilauksesta sekä kesällä päivittäin yleisölle juhannuksesta elokuun loppuun. Ateljee sopii erinomaisesti ryhmäretken kohteeksi, tyky-päivien viettoon tai vaikkapa kokouksien tai muiden pienten tilaisuuksien järjestämiseen.

Tapolanvuorella on myös näkötorni. Tornin huipulta 16 metrin korkeudesta näkyy komeat Lappajärven järvimaisemat.

Voit lukea lisää Tapio Aution ateljeesta ateljeen sivuilta. Tutustu myös Lappajärven kuntaan ja alueen matkailukohteisiin sivuillamme.

Aktiviteetit
Elämys
Nähtävyys
Ryhmille