#höst #sommar #vår
Attraktioner, Se och upplev, Upplevelser

Ateljé Tapio Autio

Outsiderkonstnären Tapio Autios unika ateljé i Lappajärvi. Det hisnande komplexet på flera hundra kvadratmeter består bland annat av betongstatyer, stenmålningar och byggnader av sten. Som byggmaterial har Autio använt olika stenarter, såsom kvarts från Pihtipudas och skiffer från Viranperä i Alajärvi. I stenväggarna syns även mer sällsynta stenar.

Det är en dröm som Autio har förverkligat sedan 1995 då han började måla och bygga upp den unika samlingen på sin gård. De massiva betongverken, byggnaderna och målningarna på Tapolanvuori är bevis på en enda mans enorma kraftansträngning. Arbetet har krävt en enorm fysisk och mental styrka. Autio är polis till yrket och konstnärsarbetet har han gjort som motvikt till sitt dagliga jobb. Att skapa konst och bygga i sten har varit ett sätt för honom att även orka med polisarbetet.

Ateljén är öppen för grupper efter överenskommelse och för allmänheten dagligen från midsommar till slutet av augusti. Ateljén är ett idealiskt mål för gruppresor, hälso- och friskvårdsdagar eller möten eller andra mindre evenemang.

På Tapolanvuori finns också ett utsiktstorn. Från toppen av det 16 meter höga tornet har du en vacker utsikt över sjölandskapet i Lappajärvi.

Aktiviteter
Attraktion
För grupper
Upplev