#kesä #kevät

Ilmajoen Musiikkijuhlat

Ilmajoella sijaitsevaa ooppera- ja konserttitapahtuma Ilmajoen Musiikkijuhlat järjestetään vuosittain kesäkuussa. Ainutlaatuisessa miljöössä, kauniin Kyrönjoen rannalla luonnon helmassa sijaitsevalla Ooppera-areenalla esitetään kotimaista oopperaa sekä erilaisia konsertteja. Katettu, nouseva, lähes 1400-paikkainen katsomo ja upeat esiintymislavasteet mahdollistavat unohtumattomien musiikkielämysten kokemisen Etelä-Pohjanmaalla.

Armi – oopperan kokoinen henkilö

Kesällä 2023 kantaesityksensä saanut ooppera Marimekon perustajasta Armi Ratiasta palaa jälleen kesäkuussa 2024 kuuden esityksen verran. Niin kriitikoiden kuin yleisönkin erinomaiset arviot saanut teos sai huikean vastaanoton.

  • “Armin roolista kehkeytyi yksi Paasikiven parhaista.” – Helsingin Sanomat
  • “Jos on jättänyt tähän asti Ilmajoen oopperat väliin, nyt voisi olla aika tutustua oopperaan.” -Ilkka-Pohjalainen
  • “Eeva Kontun helposti lähestyttävä musiikki on rytmistä ja ilmaisuvoimaista.” -Epari Armi Ratian tarina on täynnä legendaarisia Marimekko -kaskuja, juhlia, menestyksen aallonharjaa ja vastapainona suurta epätoivoa, pettymyksiä, vihaa sekä taistelua rakkauden saamisesta ja antamisesta. Ooppera luo muotokuvan, jossa vahvana tunnettu nainen yrittää asettua itsensä kokoiseen muottiin, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Ilmajoen ooppera-areena Kyrönjoen varrella on täydellinen tausta luonnonlapsi Armin tarinan kehykseksi. Teoksen on säveltänyt Eeva Kontu ja libretosta sekä ohjauksesta vastaa Heta Haanperä. Armina mezzosopraano Lilli Paasikivi. Sävellyksen orkestroinnista vastaa Marko Hilpo ja teoksen johtaa Kaapo Ijas. Oopperan lähtöidean isä on edesmennyt säveltäjä Jaakko Kuusisto, joka näki Armin tarinan ja lakeuden maiseman sointuvan täydellisesti yhteen.

Esitykset 7.-9.6. ja 14.-16.6.2024 Ooppera-areenalla.

Ilmajoen musiikkijuhlat tarjoavat ensiluokkaisia konserttielämyksiä. Oopperan lisäksi Ilmajoella voi nauttia upeista konserttielämyksistä:

  • La 8.6.2024 Maija Vilkkumaa, lue lisää tapahtuman sivuilta.
  • To 13.6.2024 Viihdeilta: Portion Boys, lue lisää tapahtuman sivuilta.
Aktiviteetit
Elämys
Tapahtuma
Teatteri