#kesä #kevät #syksy
Patikointi, Retkeily

Kurjen kierros

Kurjen kierros kulkee Kurikan, Ilmajoen ja Laihian kuntien vaihtelevassa luonnossa, siltä löytyy lehtometsiä, kalliota ja tärkeimpänä Levanevan osuus, laaja suolakeus. Kurjen kierrokseen yhdistyy Levanevan luonnonsuojelualueen reitti, jossa osa reittiä kulkee pitkospuilla.
Mosaiikkimaisen suokokonaisuuden hyvin säilynyt erämaisuus ja runsas lajisto tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet retkeilyyn ja luonnon tarkkailuun. Levanevan luonnonsuojelualue kuuluu Natura 2000 -verkostoon ja on Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan suurin soidensuojelualue. Alueen erilaisista suoyhdistelmäalueista johtuen lajisto on kokonaisuudessaan hyvin monipuolinen. Laajuutensa ja sijaintinsa vuoksi alue on säästynyt pellonraivaukselta ja metsäojitukselta. Tämän ansiosta suo on säilynyt lähes koskemattomana tähän päivään asti.

Levanevalla on Maalarinmaalla luontotorni, kotalaavu ja kuivakäymälä sekä pistopolun päässä Särkisen pihapiirissä autiotupa, telttailualue, kuivakäymälä ja tulentekopaikka. Kurjen kierroksen pohjoispäässä sijaitsee Rajavuoren erä- ja retkeilykeskus, jota hoitaa Laihian kunta (laihia.fi). Keskuksen pihassa on kuivakäymälä, ja pihasta lähtevän luontopolun varressa on kaksi laavua ja luontotorni. Kurjen kierroksen eteläpäässä Pässilässä on pysäköintialue, jossa on kuivakäymälä ja nuotiokatos sekä Pässilänmaja.

Aktiviteetit
Patikointi