#höst #sommar #vinter #vår
Aktiviteter och upplevelser, Aktivitets- och nöjespark, Attraktioner, Boende, Campingplats och caravan, För familjer, Hotell och spa, Mat och dryck, Restaurang, Restaurang, Se och upplev, Stuga och gårdshelgdagar, Upplevelser

Ähtäri Zoo

Möt din natur i Ähtäri Zoo

Ähtäri Zoo är Finlands äldsta djurpark med djur i naturlig miljö, som erbjuder glädje och nya upptäckter om naturen och djuren. Välkommen på en utflykt i naturens underbara värld!

Ähtäri Zoo är speciellt känt för sina pandor och björnar, men där finns även många andra spännande arter både från Skandinavien och Asien. I djurparkens naturnära miljö finns över 50 olika djurarter, såsom järv, varg, lodjur samt den extremt utrotningshotade guldpandan, snöleoparden och takin eller oxgemsen.

En lättgången led går genom den vackra naturen i djurparken. Längs leden finns det lekplatser för barnen och trevliga rastställen, där man kan stanna till och äta matsäck och grilla korv. Vid leden ligger även Kaakkolammi sommarkafé, kafébåten Lokki och Farmens kafé, som är öppna sommartid.

I Pandahuset hittar du förutom Lumi och Pyry även Snowpanda Deli & Café med delikatesser och pandaprodukter. Mer souvenirer finns att köpa i Zoo Shop.

Ähtäri Zoos Husdjursgård presenterar livet och djuren på en lantgård.

Hotell Mesikämmen ligger bara ett par minuter från ingången till djurparken. Ähtäri Zoo Camping ligger i ett underbart landskap vid stranden av sjön Hankavesi, ett stenkast från ingången till djurparken. På campingplatsen finns campingstugor samt större Hirvi-stugor som kan användas året runt.

SNOWPANDA HOUSE – ETT HEM FÖR PANDORNA I NORR

Ähtäri Zoos Pandahus, Snowpanda House, är en imponerande anläggning. Experter från kinesiska skogsförvaltningens pandacenter inspekterade byggnaden i november 2017 och konstaterade att byggnaden och utomhusinhägnaderna är de bästa utanför Kina. I Snowpanda House finns en utsiktsplats där man kan iaktta pandornas aktiviteter både ute och inne. Utöver pandornas utrymmen har Pandahuset också ett deli/kafé, en stor sommarterrass och en souvenirshop.

SNOWPANDA DELI & CAFÉ OCH SNOWPANDA SHOP

Som besökare i Pandahuset behöver du inte gå hungrig – när du har träffat pandorna kan du slå dig ner i Snowpanda Deli & Cafe och avnjuta exempelvis en hamburgare, pasta eller sallad. Snowpanda Deli & Café har satsat på takeaway och alla produkter kan tas med och ätas till exempel på rastplatserna i djurparken, på hotellrummet eller i stugan. Sommartid har kunderna tillgång till en stor terrass där de kan njuta av drycker och delikatesser medan de beundrar det vackra insjölandskapet. Terrassen har också en kaffestation som erbjuder förfriskningar och snacks.

Bredvid Pandahuset ligger Zoo Shop med ett omfattande utbud av souvenirer samt Pauligs Takeaway Corner.

Aktiviteter
Aktivitets- och nöjespark
Campingplats och caravan
För grupper
hotell
Kaféer
Restaurang
Shopping
Stuga och gårdshelgdagar
Upplev