#höst #sommar #vår
Cykling, Utflykt

Art by Bike

Art by Bike är en ringled som erbjuder något för alla, såväl konst som shopping och naturupplevelser. Det finns också gott om boendealternativ längs vägen. Leden går genom Kuortane, Alavus, Etseri och Lehtimäki och det finns även en avtagsled till Soini.

Konstdestinationer på sträckan är Soile Yli-Mäyrys konsthall i Mäyry, Art Center Harri i Alavus, Pirkanpohja Art Center i Etseri, Ateljé Sari Haapaniemi i Lehtimäki, Alajärvi och som en avstickare Reijo Kivijärvi Taide Ateljé i Soini. Du bör kontrollera destinationernas öppettider på deras hemsidor, men de har oftast öppet varje dag på sommaren.

Utöver konst finns det även vackra naturdestinationer på sträckan, t.ex. forsarna i Sarvikas, i Ylijoki by i Kuortane. Forsarna i Sarvikas omfattar fem forsar med en vattenvägslängd på 3,6 km. Ett intressant resmål för fiskeentusiaster. Längs sträckan finns också en av Finlands största shoppingdestinationer, Keskinens Bybutik i Tuuri. Förutom själva bybutiken finns det många specialbutiker i närheten. Det finns även övernattningsställen i Tuuri, till exempel i gamla tågvagnar.

Terrängen på den här leden är mer böljande och kuperad än i de västligare delarna av landskapet. Förutom kommuncentra finns det både öppna fält och skogsvägar längs leden.

Kontakt information
Locality