#kesä #kevät #syksy

Art by Bike

Kuortane – Alavus – Ähtäri – Lehtimäki, Soini

Art by Bike on rengasreitti, joka tarjoaa jokaiselle jotakin, on taidetta, shoppailua ja luontoelämyksiä. Reitin varrelta löytyy myös hyvin majoituskohteita.

Reitin taidekohteet ovat Soile Yli-Mäyryn Taidehalli Mäyryssä, Taidekeskus Harri Alavudella, Pirkanpohjan Taidekeskus Ähtärissä, Ateljé Sari Haapaniemi Alajärven Lehtimäellä sekä pistoreittinä Reijo Kivijärven Taide Ateljee Soinissa. Kohteiden aukioloajat kannattaa tarkistaa heidän nettisivuiltaan, mutta yleensä kesäisin ne ovat auki päivittäin.

Taidekohteiden lisäksi reitiltä löytyy hienoja luontokohteita, mm. Sarvikkaan kosket, jotka sijaitsevat Kuortaneella Ylijoen kylässä. Sarvikkaan kosket käsittävät viisi koskea, joiden vesireitin pituus on 3,6 km. Kalastamista harrastavalle mielenkiintoinen kohde.

Reitin varrelta löytyy myös yksi Suomen suurimpia ostoskohteita, Keskisen Kyläkauppa Tuurissa. Itse kyläkaupan lisäksi sen lähistöltä löytyy monia erikoisliikkeitä. Tuurissa on myös majoituspaikkoja, mm. vanhoissa junanvaunuissa.

Maastoltaan tämä reitti on kumpuilevampaa ja mäkisempää kuin läntisemmissä osissa maakuntaa. Kuntien keskustojen lisäksi reitiltä löytyy peltoaukeita ja metsäisiä reittejä. Rengasreitin pituus on n. 115 km, pistoreitin pituus on 20 km suuntaansa.

Aktiviteetit
Pyöräily