#höst #sommar #vinter #vår
Attraktioner, Kaféer, Mat och dryck, Se och upplev, Shopping, Shopping, Upplevelser

Koskenkorvan Trahteeri, Koskenkorvamuseet och Könnimuseet

I Koskenkorva by vid brännvinsdestilleriet på familjen Koskenkorvas gård ligger gästgiveriet Koskenkorva Trahteeri, ett ställe för glada upplevelser!

Sommartid finns ett friluftscafé och en terrass på innergården, där du kan njuta av läckra delikatesser och drycker från Koskenkorva. I caféet finns även en butik där du kan köpa drycker och souvenirer att ta med dig hem från den berömda byn. För de yngsta i familjen finns aktiviteter i den stora trädgården, till exempel slagfält för Klubbekrig och sommarhöns!

Koskenkorvamuseets utställning berättar historier från hembränningstiden via förbudslagen till bygget och driften av alkoholfabriken och de berömda dryckerna. Museet har förstås också en bar, som erbjuder världens största sortiment av Koskenkorva! I butiken kan du köpa lokala souvenirer och de bästa kvalitetsdryckerna från slättlandet (max 5,5 %). Läs mer om museets utställning på Trahteeris hemsida.

Det nya Könnimuseet berättar historien om den berömda urmakarsläkten Könni från Ilmajoki och visar upp deras finaste ur.

På sommaren är det entréavgift till museerna (7/5 euro, gratis med Museikortet), besök på caféet och terrassen är gratis. Öppettider sommaren 2023 13.6–5.8:
tis–fre 12–18
lör 11–16
sön och mån stängt
Övriga tider går det att boka privata visningar och produktprovningar. I Trahteeri finns också sköna bastur som du kan boka för en privat bastukväll eller besöka under öppna bastukvällar på onsdagar sommartid.

Aktiviteter
Attraktion
För grupper
Kaféer
Museer och utställningar
Shopping
Upplev