#höst #sommar #vinter #vår
Aktiviteter och upplevelser, Attraktioner, Hantverks- och specialbutik, Se och upplev, Shopping

Jari Mäki Oy

Österbottens Amerika

Jari Mäki Oy i Koskenkorva har specialiserat sig på amerikansk stil och amerikanska produkter. Hela den yankee-inspirerade butiken andas Amerika och på gården känns det nästan som om man befinner sig i Texas.

Förutom amerikanska bildelar och tillbehör erbjuder Jari Mäkis butik ett brett utbud av de mest intressanta amerikanska produkterna inom kläder, inredningsdesign, presenter och bruksföremål.

Större delen av produkterna finns också i företagets onlinebutik, men ibland säljs små partier av speciella varor som inte alltid läggs ut i onlinebutiken. Så det lönar sig att göra ett besök på ort och ställe!

Jari Mäki – Koskenkorva West Ranch

Gårdsplanen är en fantastisk skapelse i American Ranch-stil med vita plankstaket. Där hittar du stilenligt bland annat Frihetsgudinnan och oljepumpar från Texas samt en äkta amerikansk brandpost. Sommartid betar kvigor på ranchens gård.

Förutom shopping arrangerar Jari Mäki Oy guidade turer där du kan bekanta dig med ett intressant urval av specialbilar, företagets gård, reparationsverkstäder och Ranch och höra berättelser om företagets historia och roliga och minnesvärda evenemang som ägt rum under årens lopp. Här finns också skatter av de mest skiftande slag. Koskenkorva West Ranch har en kollektion av dyrgripar, bland annat Kari Tapios gitarr och Irwin Goodmans jukebox samt president Kekkonens bil och båt.

De guidade turerna är av olika omfattning och varar cirka 20–60 minuter. Det går också bra att enbart bekanta sig med bilarna. Visningen kostar 4 euro per person. För större grupper rekommenderar vi bokning i förväg.

Aktiviteter
Attraktion
För grupper
Hantverks- och specialbutik
Shopping