#kesä #kevät #syksy

Härmän rengasreitti

Kauhava – Alahärmä – Lappajärvi

Tämä lakeuden ympyräreitti tarjoaa kaunista lakeusmaisemaa, mutta myös metsätaipaleita, joissa löytyy korkeuserojakin. Häjyjen jalanjäljissä kulkien.

Ympyräreitti Kauhavalta Pernajan kautta Alahärmään ja sieltä Voltin kautta Lappajärvelle ja taas takaisin Kauhavalle on rauhallisesti reissavalle parin kolmen päivän ja parin yön reissu, mutta sen selviää kyllä yhdelläkin yöllä. Näin ehtii nauttia jo maisemistakin.

Kauhavalta lähtevä reitti kulkee peltoaukeiden, pohjalaiskylien ja metsien halki Alahärmään, jossa voi viettää vaikka päivän viihtyen Power Parkin laitteissa. Voltin kylästä löydät Knuuttilanraitin ja sen komiat pohjalaistalot. Matkalla kohti Lappajärveä löytyy jo kunnon mäkiäkin metsätaipaleilla eli ihan kaikki ei ole tasaista peltomaisemaa.

Kortesjärven keskusta jää hiukan reitiltä sivuun, mutta on hyvä pysähdyspaikka vaikka täydentää eväsreppua. Lappajärveltä löytyy mukavia majoituspaikkoja hotelleista huokeampiin vaihtoehtoihin. Reitti jatkuu takaisin Kauhavalla niin metsäisen maiseman kuin perinteisen peltomaiseman ja kylien kautta.

Aktiviteetit
Pyöräily