#kesä #kevät #syksy #talvi
Näe ja koe, Patikointi, Perheille

Jouppilanvuoren kuntorata ja esteetön kuntoreitti

Jouppilanvuoren kuntorata on n. 5,2 km pitkä. Talvisin siinä on hiihtolatu mutta reunaan on jätetty talvisin myös käveltävä osuus. Kuntoradan varrella on vaihtelevat maastot, on sopivasti ylämäkeä ja alamäkeä. Jouppilanvuoren päällä on p-alue jossa hyvät opaskartat koko alueen reiteistä. Kuntorata myötäilee Kultavuoren asuntoalueen reunaa ja kääntyy myöhemmin Kyrkösjärveä myötäileväksi ja ohittaa Keskussairaalan alueen. P-alueita löytyy myös Keskussairaalan läheltä Kyrkösjärven uimarannalta sekä Joupiskan laskettelukeskuksesta Lakeudentien varresta.

Reitti on valaistu klo 6.30 – 22.30.

Jouppilanvuoren elämysportaat ovat valmistuneet syksyllä 2019. Portaat on toteutettu talkoovoimin Lakeuden Elämysliikunta ry:n toimesta ja LEADER-rahoituksen turvin. Portaiden pituus on yhteensä 200 metriä ja korkeuseroa portaissa tulee 50 metriä. Portaissa on välitasanteita. Portaisiin on myöhemmin tulossa vielä valaistus. Elämysportaissa ei talvikaudella ole kunnossapitoa. Pääsy portaisiin tapahtuu helpoiten Joupiskan laskettelukeskuksen p-alueen oikeasta reunasta.

Kuntoradan ”sisäpuolella” on myös 1,8 km:n esteetön kuntoreitti, jonka varrella on mm. kaksi laavua, Lepakkolaavu ja Aarnikotkan kota.

Aktiviteetit
Outdoor