#kesä #kevät

Jyrkän Kesäteatteri

Jyrkän Kesäteatteri aloitti toimintansa vuonna 2005 Seinäjoen Ylistarossa. Jyrkän kesäteatterin katettu katsomo pitää katsojat kuivina kelillä kun kelillä. Selkänojalla varustetuissa istuimissa on miellyttävä seurata esityksiä. Katsomoon mahtuu 400 katsojaa ja nuorisoseuran kahviopalvelut ovat käytettävissä esitysten väliajalla. Kesäteatteri sijaitsee noin 15 minuutin ajomatkan päässä Seinäjoen keskustasta ja 45 minuutin päässä Vaasasta.

Esitykset 2024

PYYNTÖ – Katso tarkemmat päivämäärät Jyrkän kesäteatterin sivuilta.

Pyyntö on kertomus pienestä Taavi-pojasta, joka joutuu huutolaislapseksi Perttilän taloon. Perttilän Aune on talon ankara emäntä ja Esko sen viinaanmenevä isäntä. Taavi elää työntäyteistä arkeaan yhdessä Lauri-rengin ja talon piikojen kanssa. Taavi joutuu sietämään ilkeää kohteluaan. Hän yrittää parhaansa, mutta mikään ei tunnu koskaan riittävän. Lapsi on kuitenkin lojaali ja antaa paljon anteeksi.

Pyyntö on tarina huutolaisuudesta. Jyrkän kesäteatterin väki haluaa kertoa yleisölleen näytelmän kautta tästä Suomessa läpi vuosikymmenten vaietusta asiasta. Kesällä 2024 kantaesityksensä saava näytelmä käsittelee synkkää aihetta, mutta se tehdään elämänmakuisesti, huumoria ja lämpöä unohtamatta.

Pyyntö-näytelmän nimi tulee vaasalaisen Klamydia-yhtyeen samannimisestä kappaleesta, mistä kuulemme näytelmässä uuden sovituksen. Siinä lauletaan: Mulla yksi pyyntö ois / Älä vie lapsuuttani pois. 

Jyrkän Kesäteatterin pihapiirissä sijaitsee myös vuokrattavissa oleva Kainaston Nuorisoseurantalo, joka antaa hienot puitteet perhejuhlille, kuten häät, syntymäpäivät ja muille tapahtumille ja kokouksille. Tekniikka ja varustelutaso on monipuolinen. Taloon kuuluu juhlasalin lisäksi tilava näyttämö, ravintolasali ja keittiö, jossa varusteisiin kuuluu suurtalousliesi ja -kiertoilmauuni sekä astianpesukone, mikro ja kylmäsäilytystilat. Teatterin ja nuorisoseurantalon pihapiirissä sijaitsee myös oma Muru jäätelökioski.

Aktiviteetit
Elämys
Ryhmille
Teatteri