#kesä #kevät #syksy #talvi

Nelimarkka-museo

Alajärvellä sijaitseva Nelimarkka-museo avattiin vuonna 1965. Taiteilija-professori Eero Nelimarkan (1891 – 1977) rakennuttama ja hänen ystävänsä, arkkitehti Hilding Ekelundin suunnittelema museo on nykyisin Alajärven kaupungin omistuksessa.

Eero Nelimarkan perustamalla rahastosäätiöllä on edelleen merkittävä rooli museon toiminnan tukijana. Museon tehtäviin kuuluu Eero Nelimarkan taiteen esittämisen ja tutkimuksen lisäksi pohjalaisen taiteen tunnetuksi tekeminen.

Nelimarkka-museossa järjestetään näyttelyitä, työpajoja ja tapahtumia kaiken ikäisille. 1980-luvun puolivälistä alkaen museo on ylläpitänyt kansainvälistä taiteilijaresidenssiä.

Kesäisin museossa voi nauttia kahvin ja Nelimarkka-leivoksen valoisassa Cafe de Nelimarkassa tai käydä ympäri vuoden ostoksilla Neljän Markan putiikissa. Museosta voi myös varata ryhmälleen räätälöidyn opastuskierroksen tai työpajan.

Museon toimintaan kuuluvat olennaisesti museon läheisyydessä sijaitseva Villa Nelimarkka sekä siellä toimiva Nelimarkka-residenssi. Lisäksi museo hallinnoi Alvar Aallon suunnittelemaan Villa Väinölää Alajärven keskustassa.

Aktiviteetit
Kahvila
Kädentaidot ja erikoismyymälät
Museot ja näyttelyt
Nähtävyys
Ryhmille