#kesä #kevät #syksy #talvi

Teatteri Hysteria

Teatteri Hysteria on Törnävän Piirin alueella toimiva teatteri-, taide- ja tapahtumatila, joka tarjoaa monipuolista kulttuuria Improaallon huumoriesityksistä aina ajankohtaisiin näytelmiin. Teatterin yhteyteen on syksyllä 2022 avattu ravintola Verstas, joka palvelee lounas- ja teatterin väliaikaravintolana.

Kesäisin Teatteri Hysteria valtaa Piirin kesälavan, jossa on ohjelmistoa aikuisille sekä koko perheelle kauniissa puutarhamiljöössä. Hysteria tuottaa palveluita työhyvinvointipäiviin sekä koulutuksiin. Hysteriasta voit vuokrata tilat myös yksityistilaisuuksiin tai tapahtumiin ohjelmistopalveluilla, ruokailuilla ja kahvituksilla, alkoholitarjoiluilla tai ilman.

RÖLLI JA METSÄNHENKI

Koko perheen kesäteatteriesitys Piirin kesälavalla 7.7. – 5.8.2023

Röllin rauhallinen ja leppoisa elämä röllimetsässä järkkyy, kun hän törmää sievään Milli menninkäiseen. Rölli ja Milli tapaavat seikkailuillaan vaakamestarin, jonka vaaka aiheuttaa kaksikolle päänvaivaa. Vaa’an kallistuessa pahan puolelle, pahan määrä lisääntyy ja uhkaa tuoda ikuisen pimeyden röllimetsään. Pystyykö mystinen metsänhenki saada vaa’an tasapainoon? Voivatko röllit ja menninkäiset olla ystäviä? Ja miten käy röllimetsän?

Rölli ja metsänhenki -näytelmä kertoo hyvän ja pahan välisestä tasapainosta, mutta ennen kaikkea erilaisuudesta, ystävyydestä sekä välittämisestä. Musiikkinäytelmä sopii koko perheelle.

Lue lisää ja osta liput Teatteri Hysterian sivuilta.

IMPROAALTO VERSTAAN KESÄTERASSILLA

Improaalto viihdyttää tänä kesänä Ravintola Verstaan uudella kesäterassilla!

Humoristinen esitys rakentuu yhdessä yleisön kanssa, sillä illan kulku rakentuu katsojien toiveista, eikä mikään aihe ole Improaallon esiintyjille liikaa. Kesän viihdyttävin show koettelee vahvasti nauruhermojen säikeitä!

Tule mukaan nauttimaan Improaallon showsta hyvän ruuan ja juoman äärelle Ravintola Verstaan uudelle kesäterassille Piirin historialliseen ympäristöön.

Esityksessä nähdään Improaallon koko porukka: Juulia Soidinaho, Rami Mäkilaine, Ville Orttenvuori, Tapani Korhonen ja muusikoista iltaa säestää Jaakko Elenius tai Tuomo Tiitinen.

  • Esitykset:
  • Lauantai 15.7. klo 19
  • Lauantai 29.7. klo 19
  • Lauantai 5.8. klo 19

Lue lisää ja osta liput Teatteri Hysterian sivuilta.

SULJETUT OVET

Kulttuurikollektiivi Sillan Suljetut ovet -museodraamakierros Törnävän kartanossa 10.6.-8.8.2023.

Kulttuurikollektiivi Sillan Suljetut ovet –museodraamakierrokset palaavat kesällä 2023 Törnävän kartanoon! Edellisinä kesinä suursuosion saavuttaneet, loppuunmyydyt kierrokset kuljettavat jälleen katsojansa 1800-luvulle kartanon kulta-aikoihin draaman keinoin.

Eletään 1840-lukua. Kartanoon saapuu uusi taloudenhoitaja Catharina Charlotta Jernberg, joka tuo valoa ja iloa sen hiljaisiin huoneisiin. Pian kartanon hymytön isäntäkin, Gustaf Adolf Wasastjerna, huomaa talouden kukoistavan tämän nuoren naisen huomassa. Ei mene kauaa, kun kylällä kuhistaan, mitä kartanon suljettujen ovien takana tapahtuu.

Suljetut ovet -museodraamakierrokset toivottavat katsojat tervetulleeksi tutustumaan kartanon historiaan ja vuosisadan rakkaustarinaan sen todellisilla tapahtumapaikoilla. Östermyran kartanon eri huoneissa kulkeva esitys johdattelee herrasväen elämäntapaan ja houkuttaa kurkistamaan suljettujen ovien taakse.

Lue lisää ja osta liput Teatteri Hysterian sivuilta.

MIELENSÄPAJOITTAJA, ILOOSIA AIKOJA

Draamakomedian lisäesitykset 1.4. – 14.10.2023 Teatteri Hysteriassa

Mielensäpahoittaja, iloosia aikoja -draamakomedia kertoo leskeksi jääneen Mielensäpahoittajan hautajaisvalmisteluista, sillä ikä painaa, eikä sitä voi kaikkea elämän haltuun antaa. Ja jos kerran kaikki on tehty tähänkin mennessä itse, niin miksei sitten omaa hauta-arkkuakin. Kun poika saapuu huolestuneena tarkistamaan isänsä vointia, tulee mutkia matkaan. Siinä omat hautajaisvalmistelut jäävät sivuseikaksi, kun pitää huolehtia jälkikasvun asiat kuntoon.  

Kirjailija Tuomas Kyrön siunauksella teos toteutetaan Etelä-Pohjanmaan murteella. Mielensäpahoittajan saappaisiin astuu Jussi Lampi ja myös muut Hysterian näyttelijät nähdään lavalla tässä kevään isossa, eteläpohjalaisuutta juhlivassa näytelmässä. Ravintola Verstaalta esityksen kylkeen toteutetaan jälleen maukas illallinen.

Lue lisää ja osta liput Teatteri Hysterian sivuilta.

TILAA IMPROAALTO ESIINTYMÄÄN

Improaallon huumorilla kuorrutetut improvisaatioesitykset ovat yllätyksiä täynnä, kun vauhdikaat näyttelijät laittavat itsensä likoon mitä kummallisimmissa tilanteissa. Luvassa on aina yllättävä ja ainutlaatuinen huumorishow musiikilla höystettynä, kun energiaa pursuava poppoo astuu lavalle mittelemään, kenen pokka pitää. Jokainen esitys on ensi-ilta, sillä sketsit luodaan aina paikan päällä yleisön toiveiden mukaisesti yleisön toimialaan tai toiveisiin liittyen.

Improaalto räätälöi tilaisuuteesi sopivan esityskokonaisuuden toiveidesi mukaan. Sketsit valitaan tilanteen luonteen mukaisesti. Tilaaja voi esimerkiksi toivoa hurttia huumoria tai koulutuspäivän sisältöön sopivia sketsejä. Improaallon näyttelijät vuorovaikuttavat yleisön kanssa, pyytäen heiltä aiheita ja paikkoja sketsien pohjaksi. Näyttelijät kuuntelevat tarkalla korvalla yleisön tunnelmaa ja johdattelevat herkällä otteella katsojia hauskan äärelle. Esityksen kesto vaihtelee tilaajan toiveiden mukaan noin 30 minuutin ja 90 minuutin välillä. Improaalto on tunnettu improvisaatiolauluistaan eri tyylilajeilla, joita yleisö saa ehdottaa näyttelijöille.

Lue lisää Teatteri Hysterian sivuilta

UUTTA VIRTAA TYÖYHTEISÖÖN -TYHYPAKETTEJA TYÖYHTEISÖILLE

Tuntuuko paluu töihin etätyöskentelyn jälkeen jähmeältä? Onko viime aikoina työyhteisöönne liittynyt uusia työntekijöitä? Teatteri Hysterian työhyvinvointityöpajasta saatte uutta energiaa työyhteisöönne.

Työpajassa osallistujat pääsevät ryhmässä tutustumaan improvisaatioharjoitteisiin, joiden avulla ryhmätyöskentelyyn tuodaan mukaan iloa ja huumoria. Improvisaation perusajatus, “moka on lahja”, antaa osallistujille eväitä hyväksyä omia erheitään lämminhenkisessä tunnelmassa. Työpaja sisältää virittäytymistä läsnäoloon sekä vuorovaikutukseen, josta siirrytään ryhmähenkeä kohottaviin hetkiin. Työpajan aikana kutkutellaan nauruhermoja, nautitaan yhdessä tekemisestä sekä innostutaan unohtamaan ajan kulku.

Työpajat suunnitellaan ja räätälöidään tilaajan toiveiden mukaiseksi. Työpajat on mahdollista toteuttaa tilaajan toivomassa tilassa tai Hysterian tiloissa. Hysterian tiloihin on mahdollista saada kahvi- ja/tai lounastarjoilu sekä kierros Piirin uudistuvalla alueella.

Lue lisää Teatteri Hysterian sivuilta.

VUOKRAA TEATTERI HYSTERIA JUHLIIN TAI KOKOUKSIIN

Törnävän Piiri on tunnettu laajoista puistoalueista sekä yhteisöllisyyttä henkivästä tunnelmasta. Hysterian tiloissa pystyt järjestämään tilaisuuden tai juhlan jopa sadalle hengelle. Tilan suuresta salista löytyy avaraa tunnelmaa ruokailun järjestämiseen sekä esiintymislava ohjelmanumeroihin. Törnävän Piirin alueelta löytyy myös intiimi kirkko ja kuvauksellisia puutarha-alueita. Hysterian vuokratilat soveltuvat hienosti myös kokouksiin ja kokoontumisiin. Oli sitten kyseessä yhdistyksen tai yrityksen kokous, voit vuokrata tilamme palveluilla tai ilman. Tilaa voi vuokrata tyhjänä salina tai kalusteiden kanssa tilaisuuden luonteen mukaan.

Hysterian tilaan kuuluvat iso sali, aula-ja narikkatilat sekä vessat. Tilan vieressä on parkkipaikka jopa 70 autolle. Hysterian tilat käsittävät kokonaisuudessaan noin 200 neliömetriä.

Hysterian tilat ovat anniskelualuetta syyskuusta 2022 lähtien ja mahdolliset tarjottavat on sovittava Hysterian yhteistyökumppanin kautta toteutettaviksi. Hysteriasta saat kokonaisvaltaisen tarjouksen tarjottavineen ja ohjelmanumeroineen juhliisi. 

Lue lisää Teatteri Hysterian sivuilta.