#kesä #kevät #syksy #talvi

Teatteri Hysteria

Teatteri Hysteria on Törnävän Piirin alueella toimiva teatteri-, taide- ja tapahtumatila, joka tarjoaa monipuolista kulttuuria Improaallon huumoriesityksistä aina ajankohtaisiin näytelmiin. Teatterin yhteyteen on syksyllä 2022 avattu ravintola Verstas, joka palvelee lounas- ja teatterin väliaikaravintolana.

Kesäisin Teatteri Hysteria valtaa Piirin kesälavan, jossa on ohjelmistoa aikuisille sekä koko perheelle kauniissa puutarhamiljöössä. Hysteria tuottaa palveluita työhyvinvointipäiviin sekä koulutuksiin. Hysteriasta voit vuokrata tilat myös yksityistilaisuuksiin tai tapahtumiin ohjelmistopalveluilla, ruokailuilla ja kahvituksilla, alkoholitarjoiluilla tai ilman.

JUOKSE VAIMOSI EDESTÄ

Hulvattoman hauska komedia miehestä, jolla on kaksi vaimoa
3.2. – 11.03.2023 Teatteri Hysteriassa

Aivan tavallinen taksikuski John Smith pyörittää piirun tarkalla aikataululla kaksoiselämäänsä Lontoossa. Auttaessaan mummoa hädässä John ajautuu tahtomattaan sankariksi. Asiasta kiinnostuvat niin poliisi kuin lehdistökin. Ja se on Johnille ongelma, sillä hänellä sattuu olemaan kaksi vaimoa!

Tämä hulvaton Ray Cooneyn farssi on niille, jotka haluavat nauraa sydämensä kyllyydestä. West Endissä suurta suosiota niittänyt näytelmä ajaa katsojan kiemurtelemaan naurusta, kun John yrittää kaikkensa, ettei vaimo, tai toinen vaimo, saa tietää toisistaan!

Kaikissa esityksissä on Ravintola Verstaan baari avoinna. Juomia voi nauttia myös teatterisalissa. Perjantain ja lauantain esityksissä tarjolla esityksen jälkeen herkullinen buffet-illallinen.

Lue lisää ja osta liput teatteri Hysterian sivuilta.

VIRTAHEPO JA MUITA HEVOSIA

Näytelmä siitä, että olemme kaikki erilaisia 9.11. – 8.12. ja 18.2.–18.3.2023 Teatteri Hysteriassa

Virran varrella eräänä päivänä kohtaavat kaksi täysin erilaista hepoa, virtahepo ja hevonen. Huomatessaan, että toinen osaa uida ja toinen tanssia, ovat he valmiita tekemään kaikkensa, että pystyvät samaan kuin toinen. Niin he tarttuvat tuumasta toimeen ja yrittävät tulla toistensa kaltaisiksi.

Anneli Mäkelän kirjoittama hellyttävä näytelmä ystävyydestä sekä erilaisuudesta sopii erityisesti perheen pienimmille lapsille.

Esitysten yhteydessä Ravintola Verstas palvelee kävijöitä maukkaiden herkkujen muodossa.

Lue lisää ja osta liput Teatteri Hysterian sivuilta.

MIELENSÄPAJOITTAJA, ILOOSIA AIKOJA

Draamakomedia 8.4. – 20.5.2023 Teatteri Hysteriassa

Mielensäpahoittaja, iloosia aikoja -draamakomedia kertoo leskeksi jääneen Mielensäpahoittajan hautajaisvalmisteluista, sillä ikä painaa, eikä sitä voi kaikkea elämän haltuun antaa. Ja jos kerran kaikki on tehty tähänkin mennessä itse, niin miksei sitten omaa hauta-arkkuakin. Kun poika saapuu huolestuneena tarkistamaan isänsä vointia, tulee mutkia matkaan. Siinä omat hautajaisvalmistelut jäävät sivuseikaksi, kun pitää huolehtia jälkikasvun asiat kuntoon.  

Kirjailija Tuomas Kyrön siunauksella teos toteutetaan Etelä-Pohjanmaan murteella. Mielensäpahoittajan saappaisiin astuu Jussi Lampi ja myös muut Hysterian näyttelijät nähdään lavalla tässä kevään isossa, eteläpohjalaisuutta juhlivassa näytelmässä. Ravintola Verstaalta esityksen kylkeen toteutetaan jälleen maukas illallinen.

Lue lisää ja osta liput Teatteri Hysterian sivuilta.

TILAA IMPROAALTO ESIINTYMÄÄN

Improaallon huumorilla kuorrutetut improvisaatioesitykset ovat yllätyksiä täynnä, kun vauhdikaat näyttelijät laittavat itsensä likoon mitä kummallisimmissa tilanteissa. Luvassa on aina yllättävä ja ainutlaatuinen huumorishow musiikilla höystettynä, kun energiaa pursuava poppoo astuu lavalle mittelemään, kenen pokka pitää. Jokainen esitys on ensi-ilta, sillä sketsit luodaan aina paikan päällä yleisön toiveiden mukaisesti yleisön toimialaan tai toiveisiin liittyen.

Improaalto räätälöi tilaisuuteesi sopivan esityskokonaisuuden toiveidesi mukaan. Sketsit valitaan tilanteen luonteen mukaisesti. Tilaaja voi esimerkiksi toivoa hurttia huumoria tai koulutuspäivän sisältöön sopivia sketsejä. Improaallon näyttelijät vuorovaikuttavat yleisön kanssa, pyytäen heiltä aiheita ja paikkoja sketsien pohjaksi. Näyttelijät kuuntelevat tarkalla korvalla yleisön tunnelmaa ja johdattelevat herkällä otteella katsojia hauskan äärelle. Esityksen kesto vaihtelee tilaajan toiveiden mukaan noin 30 minuutin ja 90 minuutin välillä. Improaalto on tunnettu improvisaatiolauluistaan eri tyylilajeilla, joita yleisö saa ehdottaa näyttelijöille.

Lue lisää Teatteri Hysterian sivuilta

UUTTA VIRTAA TYÖYHTEISÖÖN -TYHYPAKETTEJA TYÖYHTEISÖILLE

Tuntuuko paluu töihin etätyöskentelyn jälkeen jähmeältä? Onko viime aikoina työyhteisöönne liittynyt uusia työntekijöitä? Teatteri Hysterian työhyvinvointityöpajasta saatte uutta energiaa työyhteisöönne.

Työpajassa osallistujat pääsevät ryhmässä tutustumaan improvisaatioharjoitteisiin, joiden avulla ryhmätyöskentelyyn tuodaan mukaan iloa ja huumoria. Improvisaation perusajatus, “moka on lahja”, antaa osallistujille eväitä hyväksyä omia erheitään lämminhenkisessä tunnelmassa. Työpaja sisältää virittäytymistä läsnäoloon sekä vuorovaikutukseen, josta siirrytään ryhmähenkeä kohottaviin hetkiin. Työpajan aikana kutkutellaan nauruhermoja, nautitaan yhdessä tekemisestä sekä innostutaan unohtamaan ajan kulku.

Työpajat suunnitellaan ja räätälöidään tilaajan toiveiden mukaiseksi. Työpajat on mahdollista toteuttaa tilaajan toivomassa tilassa tai Hysterian tiloissa. Hysterian tiloihin on mahdollista saada kahvi- ja/tai lounastarjoilu sekä kierros Piirin uudistuvalla alueella.

Lue lisää Teatteri Hysterian sivuilta.

VUOKRAA TEATTERI HYSTERIA JUHLIIN TAI KOKOUKSIIN

Törnävän Piiri on tunnettu laajoista puistoalueista sekä yhteisöllisyyttä henkivästä tunnelmasta. Hysterian tiloissa pystyt järjestämään tilaisuuden tai juhlan jopa sadalle hengelle. Tilan suuresta salista löytyy avaraa tunnelmaa ruokailun järjestämiseen sekä esiintymislava ohjelmanumeroihin. Törnävän Piirin alueelta löytyy myös intiimi kirkko ja kuvauksellisia puutarha-alueita. Hysterian vuokratilat soveltuvat hienosti myös kokouksiin ja kokoontumisiin. Oli sitten kyseessä yhdistyksen tai yrityksen kokous, voit vuokrata tilamme palveluilla tai ilman. Tilaa voi vuokrata tyhjänä salina tai kalusteiden kanssa tilaisuuden luonteen mukaan.

Hysterian tilaan kuuluvat iso sali, aula-ja narikkatilat sekä vessat. Tilan vieressä on parkkipaikka jopa 70 autolle. Hysterian tilat käsittävät kokonaisuudessaan noin 200 neliömetriä.

Hysterian tilat ovat anniskelualuetta syyskuusta 2022 lähtien ja mahdolliset tarjottavat on sovittava Hysterian yhteistyökumppanin kautta toteutettaviksi. Hysteriasta saat kokonaisvaltaisen tarjouksen tarjottavineen ja ohjelmanumeroineen juhliisi. 

Lue lisää Teatteri Hysterian sivuilta.