#kesä #kevät #syksy #talvi

Teatteri Hysteria

Teatteri Hysteria on Törnävän Piirin alueella toimiva ammattiteatteri, joka tarjoaa monipuolista teatteria Improaallon huumoriesityksistä aina ajankohtaisiin näytelmiin. Teatterin yhteydessä toimii ravintola Verstas, joka palvelee lounas- ja teatterin väliaikaravintolana. 

Kesäisin Teatteri Hysteria toteuttaa kesäteatteria Piirin alueella niin aikuisille kuin lapsillekin. Hysteria tuottaa palveluita työhyvinvointipäiviin sekä koulutuksiin. Hysteriasta voit vuokrata tilat myös yksityistilaisuuksiin tai tapahtumiin ohjelmistopalveluilla, ruokailuilla ja kahvituksilla, alkoholitarjoiluilla tai ilman.

Linjat Kuumina

Kuva, jossa näyttelijät putkahtavat esiin vanhasta tietokoneen monitorista ja teksti: Linkat kuumina - suositun juokse vaimosi edestä komedian jatko-osa.

Hysteerisen hauska farssi taksikuskista, jolla vain sattuu olemaan kaksi perhettä

Linjat kuumina kertoo taksikuski John Smithistä, joka elää kaksoiselämää. Johnilla on nimittäin kaksi vaimoa, Mary ja Barbara, jotka eivät tiedä toisistaan mitään. Johnilla on myös kaksi teini-ikäistä lasta, Vicky ja Mike. Johnin rauhallinen perhe-elämä saa yllättävän käänteen, kun nuoret tutustuvat toisiinsa internetin kautta.  Johnille tulee kiire estää nuoria tapaamasta toisiaan. Mukaan soppaan lisää lusikkansa naapurin hövelö Stanley ja hänen dementoitunut isänsä. Linjat kuumina -näytelmä on sarja täpäriä tilanteita ja valkoisia valheita, jotka takaavat kunnon naurut jokaiselle katsojalle. Tämä hysteerisen hauska farssi on jatkoa Teatteri Hysterian suositulle Juokse vaimosi edestä -farssille, jota esitettiin täysille katsomoille vuosina 2022-2023. Linjat kuumina on oma itsenäinen jatko-osa, eikä täten siis haittaa, vaikka et olisi ensimmäistä osaa nähnyt. Näytelmän on käsikirjoittanut farssien mestari Ray Cooney. Rooleissa nähdään näyttelijät Juha Lagström, Rami Mäkilaine, Juulia Soidinaho, Jenni Kohtala,  Tiitus Ahokas, Salla Honkanen ja Jaakko Väisälä. Ohjauksesta vastaa Juulia Soidinaho. Lue lisää Teatteri Hysterian sivuilta.

Yksi lensi yli käenpesän

Kuvassa mies, joka kävelee käytävällä. Kuvan tunnelma on pelottava. Teksti: Dale Wassermanin Ken Keseyn romaanin perustuva, Yksi Lensi Yli Käenpesän - Teatteri Hysteria

Yksi lensi yli käenpesän -näytelmä sijoittuu 1960-luvun yhdysvaltalaiseen mielisairaalaan. Suljetulle osastolle tuodaan yhteiskuntaa vastaan kapinoiva pikkurikollinen Randle P. McMurphy, joka laittaa mielisairaalan arjen sekaisin ensimmäisestä päivästä lähtien. Pian McMurphy havaitsee epäkohtia sairaalan totutuissa tavoissa. McMurphy nousee puolustamaan potilaiden vapautta ja haastaa mielisairaalan hoitajan Ratchedin harjoittaman autoritäärisen vallan. Samalla hän inspiroi muita potilaita elämään vapaammin. Mutta meneekö McMurphy lopulta liian pitkälle?

Ken Keseyn klassikkoromaaniin perustuva Yksi lensi yli käenpesän -näytelmä saa ensi-iltansa 12.4.2024. Teatteri Hysteria sijaitsee entisellä mielisairaala-alueella Seinäjoen Piirillä, mistä syntyy näytelmän aiheeseen aivan toisenlainen tunnelma. Kirjailija Ken Kesey työskenteli aikanaan Palo Alton sairaalan akuuttien osastolla. Kokemuksien pohjalta syntyi tämä tunnettu klassikkoteos, josta näytelmän on kirjoittanut Dale Wasserman. Jack Nicholsonin tähdittämän menestyselokuvan myötä teoksen maine levisi ympäri maailmaa.

Randle P. McMurphyn roolissa nähdään näyttelijä Rami Mäkilaine, Päällikkö Bromdenin roolissa näyttelijä Jussi Lampi ja Hoitaja Ratchedin roolissa näyttelijä Juulia Soidinaho. Näytelmä toteutetaan kymmenen näyttelijän voimin. Mukana Teatteri Hysterian näyttelijöiden lisäksi myös uusia näyttelijöitä. Lue lisää Teatteri Hysterian sivuilta.

Tilaa Improaalto esiintymään

Improaallon huumorilla kuorrutetut improvisaatioesitykset ovat yllätyksiä täynnä, kun vauhdikkaat näyttelijät laittavat itsensä likoon mitä kummallisimmissa tilanteissa. Luvassa on aina yllättävä ja ainutlaatuinen huumorishow musiikilla höystettynä, kun energiaa pursuava poppoo astuu lavalle mittelemään, kenen pokka pitää. Jokainen esitys on ensi-ilta, sillä sketsit luodaan aina paikan päällä yleisön toiveiden mukaisesti yleisön toimialaan tai toiveisiin liittyen.

Improaalto räätälöi tilaisuuteesi sopivan esityskokonaisuuden toiveidesi mukaan. Sketsit valitaan tilanteen luonteen mukaisesti. Tilaaja voi esimerkiksi toivoa hurttia huumoria tai koulutuspäivän sisältöön sopivia sketsejä. Improaallon näyttelijät vuorovaikuttavat yleisön kanssa, pyytäen heiltä aiheita ja paikkoja sketsien pohjaksi. Näyttelijät kuuntelevat tarkalla korvalla yleisön tunnelmaa ja johdattelevat herkällä otteella katsojia hauskan äärelle. Esityksen kesto vaihtelee tilaajan toiveiden mukaan noin 30 minuutin ja 90 minuutin välillä. Improaallossa näyttelevät näyttelijät Juulia Soidinaho, Rami Mäkilaine, Jussi Lampi ja Tapani Korhonen.

Lue lisää Teatteri Hysterian sivuilta

Uutta virtaa työyhteisöön -Tyhypaketteja työyhteisöille

Teatteri Hysterian työhyvinvointityöpajasta saatte uutta energiaa työyhteisöönne.

Työpajassa osallistujat pääsevät ryhmässä tutustumaan improvisaatioharjoitteisiin, joiden avulla ryhmätyöskentelyyn tuodaan mukaan iloa ja huumoria. Improvisaation perusajatus, “moka on lahja”, antaa osallistujille eväitä hyväksyä omia erheitään lämminhenkisessä tunnelmassa. Työpaja sisältää virittäytymistä läsnäoloon sekä vuorovaikutukseen, josta siirrytään ryhmähenkeä kohottaviin hetkiin. Työpajan aikana kutkutellaan nauruhermoja, nautitaan yhdessä tekemisestä sekä innostutaan unohtamaan ajan kulku.

Työpajat suunnitellaan ja räätälöidään tilaajan toiveiden mukaiseksi. Työpajat on mahdollista toteuttaa tilaajan toivomassa tilassa tai Hysterian tiloissa. Hysterian tiloihin on mahdollista saada kahvi- ja/tai lounastarjoilu sekä kierros Piirin uudistuvalla alueella.

Lue lisää Teatteri Hysterian sivuilta.

Vuokraa Teatteri Hysteria tapahtumaan tai kokouksiin

Törnävän Piiri on tunnettu laajoista puistoalueista sekä yhteisöllisyyttä henkivästä tunnelmasta. Hysterian tiloissa pystyt järjestämään tilaisuuden tai juhlan jopa 10-80 hengen ryhmille. Teatterisalista löytyy avaraa tunnelmaa tilaisuuden järjestämiseen sekä esiintymislava ohjelmanumeroihin. Törnävän Piirin alueelta löytyy myös intiimi kirkko ja kuvauksellisia puutarha-alueita. Hysterian vuokratilat soveltuvat hienosti myös kokouksiin ja kokoontumisiin. Oli sitten kyseessä yhdistyksen tai yrityksen kokous, voit vuokrata tilamme palveluilla tai ilman.

Hysterian tilaan kuuluvat iso sali, aula-ja narikkatilat sekä vessat. Tilan vieressä on parkkipaikka jopa 70 autolle. Hysterian tilat käsittävät kokonaisuudessaan noin 200 neliömetriä.

Hysterian tilat ovat anniskelualuetta syyskuusta 2022 lähtien ja mahdolliset tarjottavat on sovittava Ravintola Verstaan kautta toteutettaviksi. Hysteriasta saat kokonaisvaltaisen tarjouksen tarjottavineen ja ohjelmanumeroineen juhliisi. 

Lue lisää Teatteri Hysterian sivuilta.