#kesä #kevät #syksy #talvi
Näe ja koe, Patikointi

Valkealammen ulkoilualue

Valkealampi – Lakeuden lappi on todella kaunis luontokohde Alajärven Lehtimäellä. Valkealammen lappimainen luonto kangasmaastoineen tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet nauttia luonnosta ja liikunnasta. Alueella on kilometreittäin patikka- ja hiihtoreittejä, kivoja maastopyöräreittejä sekä hienohiekkainen uimaranta.

Valkealammen alueella voi kesäisin patikoida, käydä uimassa, maastopyöräillä ja retkeillä. Reitit ovat pääosin merkkaamattomia. Aluetta kutsutaan Lakeuden lapiski myös siitä syystä, että yleensä sinne sataa ensilumi ennenmmin kuin muualle Etelä-Pohjanmaalla. Valkealamme pyritään tekemään ensilumenlatu niin pian kuin mahdollista edellesvuoden säiliölunta ja uutta tykkilunta hyödyntämällä. Ajankohtaista lumitilannetta voit seurata Alajärven kaupungin sivuilta webkameran kautta.

Aluella toimii kesäaikaan ravintola.

Reittiohje: Valkealammentie 200 – 63510 Alajärvi

Ajo-ohje: Valkealammen matkailukeskus sijaitsee Alajärvellä välillä Kuortane-Lehtimäki n. 3 km etäisyydellä päätieltä nro 697. Valkealammen tienhaaraan on Kuortaneen Mäyryn risteyksestä matkaa n. 15 km ja Lehtimäen kirkonkylän risteyksestä n. 2 km.

Aktiviteetit
Outdoor