#kesä #kevät #syksy #talvi
Näe ja koe, Patikointi

Haaruksen retkeilyreitistö

Kulje Haaruskankaan karun kauniilta hiekkamailta Haarusjärven reheviin rantalehtoihin ja tulistele nuotiopaikoilla. Haaruksen retkeilyreitistö on monipuolinen retkikohde vain 15 minuutin ajomatkan päässä PowerParkista. Lue lisää PowerParkista sivuiltamme.

Reitin alkuun

Haaruksenportti
Haaruksentie 359,
Kauhava Koordinaatit: (WGS84) 63° 15.3890′ 22° 58.0749′
Ruskoranta
Haaruskankaantie 198 A,
Kauhava Koordinaatit: (WGS84) 63° 16.5620′ 22° 57.9145′
Haarusjärvi
Haaruskankaantie 91,
Kauhava Koordinaatit: (WGS84) 63° 15.9323′ 22° 58.8819′

Reittikuvaus

Erimittaiset rengasreitit (1–5 km) useine levähdyspaikkoineen soveltuvat hyvin päiväretkille ja lapsiperheiden retkikohteiksi. Yhdistelemällä rengas- ja janareittejä voi suunnitella yöpymisen sisältävän patikkaretken. Oman teltan lisäksi yöpyminen onnistuu myös hyödyntäen alueen majoituspalveluita. Reittien varrella voi nähdä monenlaista luontoa karuista kankaista nevoihin ja kalliometsiin. Pitkästä historiasta kertoo erilaiset historiakohteet polkujen varrella.
Patikoinnin lisäksi helpot neulaspolut soveltuvat hyvin polkujuoksuun ja maastopyöräilyyn. Pienet, kristallinen kirkkaat lammet houkuttelevat uimaan helteisinä kesäpäivinä. Syksyllä avarilla kankailla onnistuu marjastus ja sienestys. Haarusjärvellä voi meloa, onkia tai soutaa. Päästäisenpolun esteettömällä luontopolku soveltuu liikkumiseen lastenrattaiden kanssa tai pyörätuolilla.
Retkeilyreitistö on käytettävissä ympäri vuoden. Talvella reitistöön kuuluu hyvin ylläpidettyjä, helppokulkuisia talvipolkuja kävelijöille ja pyöräilijöille. Lumikenkäilijöille on oma, vaativampi reitti Karhulan taukotuvan lämpöön. Rauhallisille metsäladuille ovat tervetulleita myös koirien kanssa hiihtävät.
Lisätietoja ja reitistön kartat on saatavilla osoitteessa: haarustrails.johku.com

Aktiviteetit
Outdoor