#kesä #kevät #syksy #talvi
Näe ja koe, Patikointi

Kierinniemen Luontopolku

Kierinniemen luontopolku polveilee järven ympäröimällä niemellä, jossa luontotaulut kertovat metsän historiasta. Polun varrelta löytyy vanha kelomänty sekä sammaloituneita juoksuhautoja. Polku tarjoaa kulkijalle korkeusvaihteluja. Kierinniemi sijaitsee Ähtärin matkailualueen välittömässä läheisyydessä. Luontopolulta voi poiketa ihastelemaan pandoja tai vaikkapa karhuja Ähtärin Eläinpuistoon. Ähtärin Eläinpuisto on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto. Puistossa on noin 60 eri eläinlajia.

Reitin alkuun

Lähtöpiste 1
Ähtäri Zoo Camping P-paikka
Karhunkierros 229
63700 Ähtäri
Koordinaatit: (WGS) N62 32.415 E24 10.372

Reitin lähtöpiste sijaitsee noin 300 m etäisyydellä park-kipaikasta, leirintäalueen rannanpuoleisessa pohjois-nurkassa.
Koordinaatit: (WGS) N62 32.493 E24 10.173

Reittikuvaus

Lyhyt, 2,7 km mittainen luontopolku sopii monenlaisille liikkujille. Koko metsäinen reitti kulkee Hankaveden ympäröimällä Kierinniemellä, jonka pohjoispään keskiosa kohoaa parikymmentä metriä järvenpinnan yläpuolelle. Parissa kohdassa polku pistäytyy järvenrantamaisemassa. Opastus reitin varrella on hoidettu viitoituksin (metsäpolku, luontopolku) ja punaisin reittimerkein.

Vaativuus

Kierinniemen luontopolku kulkee vaihtelevassa metsämaastossa. Reitin alussa on pitkospuut kosteissa kohdissa. Kierinniemen rinteet ovat melko loivat sekä ylös mentäessä, että alas tultaessa. Etenemistä hidastavat kivikkoiset ja juurakkoiset kohdat sekä polun yli kaatuneet puut. Reitillä on korkeusvaihteluita, mutta vain yksi jyrkempi nousu (>30%).

Hyvä tietää

Reitin kulkusuunta on vastapäivään. Osassa luontopolun viitoista lukee ”metsäpolku” ja osassa ”luontopolku”, mutta kyse on samasta reitistä. Polun varrella ei ole yhtään käymälää. Alueella toteutetaan roskatonta retkeilyä eli jokainen retkeilijä vie roskansa pois. Polku on paikoin hyvin kapeaa ja joissakin kohdissa puuntaimet levittäytyvät polun päälle, joten reitille kannattaa valita pitkähihaiset ja -lahkeiset vaatteet. Lenkkikengillä pärjää, mutta vaelluskengät ovat hyvä valinta. Polun varrella on muutaman sadan vuoden ikäinen kelomänty ja venäläisten 1900-luvun alussa teettämät, nyt jo sammaloituneet ja maatumisvaiheessa olevat juoksuhaudat, joita ei ole koskaan käytetty. Kierinniemen luontopolku kuuluu Ähtärin matkailualueen reitteihin. Siitä on suora yhteys Nallenpolkuun. Luontopolulta voi poiketa ihastelemaan pandoja ja muita noin 60:tä eläinlajia Ähtärin eläinpuistoon, joka on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto.

Muuta

MOBO-suunnistus Zoo Camping Alueella on MOBO-suunnistusrasteja. MOBO on suunnistuksen ilmainen mobiilisovellus, jonka voit ladata älypuhelimeesi sovelluskaupasta.

Yhteystiedot
Paikkakunta
Aktiviteetit
Outdoor