Ähtäri

Ähtäri – Pandat ja hauskaa tekemistä ympäri vuoden

Visit Ähtäri

Visit Ähtäri on matkaoppaasi paikallisen matkailutarjonnan pariin. Sivustolle on rakennettu verkkokauppa, josta matkailijat voivat ostaa lähes kaiken, mitä lomaansa Ähtärissä tarvitsevat. Verkko-ostamisen lisäksi sivusto auttaa niin Ähtäriin saapuvaa matkailijaa, että paikallista väestöä löytämään matkailutarjonnan pariin. Sivustolle on majoitusten ja aktiviteettien lisäksi kerätty vinkkejä kaupungin tapahtumista, käyntikohteista sekä kätketyistä helmistä. Mikäli valmiista tuotteista ei löydy suoraan tarpeeseen sopivaa ratkaisua, tarjoaa Visit Ähtäri apua myös palveluiden räätälöintiin, erityisesti ryhmä- ja kokousmatkojen osalta.

Lue lisää täältä!

Tervetuloa Etelä-Pohjanmaalle Ähtäriin. Ähtärin kauniit harju- ja järvimaisemat tarjoillaan parhaimmillaan vaellusreiteillä ja luontopoluilla. Puhdas luonto ja vesistö lumoavat kauneudellaan.

Lue lisää: https://visitahtari.fi/luontoreitit/

Nauti arjen luksuksesta. Ähtäristä löydät korkeatasoiset huvilat, vanhan ajan tyyliä henkivät huoneet, huoneistot ja mökit. Kaiken kruunaa ystävällinen palvelu.

Lue lisää: https://visitahtari.fi/majoitukset/

Ähtärin alueelta löydät ihastuttavat kahvilat, ravintolat, lounaspaikat sekä useat pikaruokavaihtoehdot. Kesäisin monet paikat avaavat myös upeat terassinsa, joissa voit nauttia häikäisevän kauniista järvimaisemista.

Lue lisää:  https://visitahtari.fi/ruokaile/

Tervetuloa Etelä-Pohjanmaalle Ähtäriin. Ähtärin kauniit harju-ja järvimaisemat tarjoillaan parhaimmillaan vaellusreiteillä ja luontopoluilla. Puhdas luonto ja vesistö lumoavat kauneudellaan. Ähtäri tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ympäri vuoden.

Lue lisää: https://visitahtari.fi/elamykset/

Lue lisää: https://visitahtari.fi/aktiviteetit/

Varaa opas Ähtäri-retkelle kokonaiselle ryhmälle tai vaikkapa yksittäiselle perheelle. Opas voi hypätä matkaan bussiin tai henkilöautoon. Opastetulla kierroksella (1-3h,vähintään 1h) kuullaan yleistietoa Ähtäristä, sen historiasta ja nykyhetkestä merkkihenkilöineen. Ensimmäinen tunti 50 €/opas, seuraavat alkavat tunnit 25 €/h/opas. Huom! Hinta ei sisällä bussi-/polttoainekuluja. Opastukseen voidaan liittää lisämaksusta kohdekäyntejä tai kahvit/ruokailu valitussa paikassa. Saatavuus ympärivuoden. Kielet:suomi,englanti ja ruotsi.

Lue lisää: https://visitahtari.fi/kayntikohteet-ja-nahtavyydet/

Ähtäri Zoo Camping sijaitsee pandoista ja karhuista tunnetun eläinpuiston naapurissa. Leirintäalueella on 15 ympärivuotista mökkiä, 25 leirintämökkiä, joista kahdessa sauna, 150 matkailuajoneuvopaikkaa (71 sähköpaikkaa). Alueella minimarket, uimaranta, rantasauna, minigolf. Eläinpuisto on avoinna joka päivä ympäri vuoden Snowpanda House on isopandojen koti, jossa sijaitsee myös monipuolinen Deli&Cafe.

Lue lisää: www.visitahtari.fi

Ähtäri Zoo

Suomen ensimmäinen luonnonmukainen eläinpuisto Ähtäri Zoo on perustettu vuonna 1973. Eläinpuistossa on noin 60 eläinlajia, joista suurin osa on havumetsävyöhykkeen eläimiä. Vuonna 2018 eläintarhan asukkaiksi saatiin myös vähän harvinaisempia eläimiä, kun pandakaksikko Pyry ja Lumi saapuivat Kiinasta Ähtäriin. Pandatalon asukkaat ovat osa maailmanlaajuista jättiläispandojen suojeluohjelmaa. Vuosittain paikan päällä käy noin 150 000 vierailijaa. Matkailualueella sijaitsevat myös Eläinpuiston leirintäalue ja hotelli Mesikämmen.

Kulttuurielämyksiä moneen makuun

Ähtärin vireä kulttuuritoiminta tarjoaa elämyksiä taiteen ja kulttuurin ystäville. Pirkanpohjan taidekeskuksessa on nähtävillä professori-kuvanveistäjä Eero Hiirosen upeita teoksia sekä muita vaihtuvia näyttelyitä. Ähtärin kotiseutumuseo avaa ikkunan eri aikakausien arkielämään. Kansakoulu- ja metsäkoulumuseoissa on esillä esineistöä, julisteita ja kuvia, jotka kertovat koulumaailmasta 1900-luvun alusta lähtien. Hyvölänjoen Vääräkosken partaalle vuonna 1898 perustettu kartonkitehdas toimi aktiivisesti lähes sata vuotta. Nyt kartonkitehdas on suojeltu kohde ja kartonkikoneen tehtävänä on enää levätä vierailijoiden katseiden alla. Rita Halttusen keräilykokoelmasta koostettu Lelujen Nostalgiaa -näyttely on niin lasten kuin lapsenmielisten mieleen.

1930-luvulla rakennettu Ähtärin kirkko on Pohjanmaan kirkkoarkkitehtuurissa harvinainen moderni pitkäkirkko. Kirkko hallitsee maisemallisesti kirkonkylän vanhaa ydintä. Honkiniemen hirsikirkko valmistui vuonna 1999, ja kesäaikaan tämän tiekirkon ovet ovat matkalaisille avoinna – olipa kyseessä sitten työmatka tai lomareissu. Matkailualueen kappeli on rakennettu vuonna 1772 ja se on tiettäväsi Ähtärin vanhin asuinrakennus. Alun perin kappeli toimi seurakunnan kappalaisen Eerik Peranderin asuintalona, ja myöhemmin se on tarjonnut hiljentymispaikan matkailijoille Mini-Suomessa.

Mielenkiintoisten tapahtumien Ähtäri

Tanssit, erilaiset esiintyvät artistit, konsertit, näyttelyt ja muut tapahtumat pitävät Ähtärin kaupungin vauhdikkaana vuoden ympäri. Hotelli Mesikämmen Ähtäri Zoon läheisyydessä tarjoaa oman osuutensa tapahtumien osalta ja hotellin tiloissa järjestetäänkin tapahtumia pitkin vuotta. Lisäksi paikkakunnalla toimii aktiivinen ja innostunut harrastajateatteri.

Kauniit maisemat kutsuvat nauttimaan luonnosta monipuolisesti

Ähtärin kauniit järvi- ja harjumaisemat tarjoavat upeat mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen. Vaellus- ja patikointireitit vievät vaihteleviin maastoihin ja valittavana on niin helppokulkuista luontopolkua kuin haastavampaakin maastoa. Ähtärinreitin kalastusalue kattaa Lehtimäen, Soinin ja Ähtärin laajat vesialueet. Ja mikä parasta – kalakannat vesistössä ovat erittäin hyvät pitkällisen työn tuloksena.

Ähtärin kunta

Ähtäri sijaitsee keskellä upeaa suomalaista järvimaisemaa Suomenselän alueella, joka poikkeaa luonnonolosuhteiltaan muusta Etelä-Pohjanmaasta. Alueen maasto onkin hyvin vaihtelevaa, ja sen korkein huippu kohoaa noin 233 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle. Noin 6000 asukkaan Ähtärissä on lähes 1400 loma-asuntoa – toiseksi eniten koko Etelä-Pohjanmaan alueella. Vaikka paikkakunta tunnetaankin ennen kaikkea Ähtäri Zoo -eläinpuistostaan, on se paljon muutakin.