#höst #sommar #vinter #vår
Aktiviteter och upplevelser, Se och upplev, Upplevelser

Valkeisen Loma Renpark

I Valkeisen Lomas Renpark bor det för närvarande nio renar. Alla renarna är tama och älskar lav, som du kan mata dem med under ditt besök i renparken. Alla hälsar er varmt välkomna in i renparken, eller så kan du köpa en påse med lav i receptionen och mata renarna utifrån, på andra sidan stängslet.

Ur våra renprogram kan du välja ett traditionellt renparksbesök i renhägnet. Under besöket får du gå in i Valkeinens renpark för att mata och klappa renarna och ta bilder. Du får höra berättelser om gårdens renar och om renskötsel på dessa breddgrader.

Om du vill njuta av ett längre program och göra en dagsvandring med renarna i skogen, bör du välja programmet renskogsvandring eller “walk with the reindeer”. Under renskogsvandringen går vi till skogen i renparken för att mata och klappa våra renar och ta bilder i hjärtat av den vackra finska skogsnaturen. Renarna följer med på utflykten och som avslutning leder renarna oss till lavvun vid renstängslet, där vi sitter och myser vid brasan och dricker sotkaffe eller saft och äter säsongens kaffebröd. Dessutom kan du prova på lassokastning, alltså hur man fångar renar i Lappland vid renskiljningar.

Du kan också boka en ren hos oss för specialevenemang, till exempel julöppning eller vinterfest. Vid behov kan renen få sällskap av en tomtenisse eller rentav jultomten själv mot en extra avgift.

Läs mer och boka ditt besök på Valkeisen Lomas Renpark på Valkeisen Lomas webbplats.