#höst #sommar #vinter #vår
Boende, Stuga och gårdshelgdagar

Valkeisen Loma

Valkeisen Loma är ett idylliskt och mångsidigt lantligt turistmål i Etseri. Vi har öppet året runt. Som gäst hos oss kan du bo på vårt nya lanthotell eller i gammaldags lägenheter, rum och stugor. Lanthotellet Aurinkorinne är byggt 2018 och har 10 rum. Hotellet erbjuder kvalitetsboende för barnfamiljer och par och även för mindre grupper som vill arrangera exempelvis släktträffar eller utbildningsdagar och som vill bo bekvämt och högklassigt på landet, i lugn och ro för sig själva. För den som gillar ett mer traditionellt boende har vi visthusrum och stugor där gammalt och nytt blandas, men med moderna bekvämligheter – toalett och dusch finns i alla våra rum.

På sommaren fylls den gammaldags gårdsplanen av barnens lek och stoj. Det finns ett brett utbud av aktiviteter för barn på gården, och den fantastiska sandstranden vid sjön Valkeinen inbjuder bastugäster och semesterfirare till härliga bad. En roddbåt är gratis att hyra för båtturer eller mete. En rökbastu värms upp för grupper på begäran och på sommaren kan du delta i allmänna rökbastukvällar. Sommarkaféet är öppet kvällstid för törstiga och fikasugna. På vintern finns vintersportutrustning och en häftig pulkabacke på gården.

Valkeisen Loma ligger på bara 10 minuters avstånd med bil från de bedårande jättepandorna Lumi och Pyry. Här finns också natur, skogar och sjöar och du kommer till den fridfulla naturen och bärskogen direkt från gårdsplanen. Genom oss kan du hyra snöskor eller fatbike och göra utflykter till Etseris alla fina naturattraktioner och friluftsleder. Du kör till Keskinens bybutik på 30 minuter och på sommaren ligger nöjena i Powerpark (Läs mer om PowerPark på vår webbplats) 1,5 timmes bilresa bort.

I vår renpark kan du uppleva en autentisk lappländsk atmosfär och på gården finns många lantliga djurkompisar som du kan klappa gratis under din vistelse. Valkeisen Loma är en populär plats för gruppresor, friskvårdsdagar och konferenser, där deltagarna uppskattar den fridfulla lantliga miljön och den rena naturen. Vi tar vanligtvis emot en grupp i taget, så att vi kan garantera personlig och individuell service samtidigt som vi lyssnar på gruppens önskemål.

Valkeisen Lomas trivsamma restaurang Tallin Vintti erbjuder god mat för alla slags grupper och fester. Restaurangen är i två våningar och ligger i en renoverad gammal lada som utstrålar en atmosfär av en svunnen tid. Valkeisen Loma är ett utmärkt alternativ för fester. Vi ordnar firandet enligt dina önskemål och ser till att din festdag blir minnesvärd. Vi lagar alla rätter själva i vårt eget kök av lokalt producerade, rena råvaror.

Läs om Valkeisen Lomas boendeutbud och boka din semester på Valkeisen Lomas webbplats.