#höst #sommar #vår
Attraktioner, Kultur, Museer och utställningar, Se och upplev

Kungsstugan Soini

Kungsstugan är en plats för tradition, där det visas många kulturella utställningar. Huset byggdes ursprungligen som läkarhus 1960 och därefter har huset använts som kommunkontor. Huset blev tomt för några år sedan och Soini-seura fick tillfälle att köpa huset för kulturella ändamål.

I Kungsstugan visas för närvarande utställningar om forna tiders kolonialvaruhandel, gamla apoteksvaror, ett klassrum på 1950-talet samt en mycket omfattande utställning med militaria från åren 1918–1944.

I lokalen finns en välgjord korsu från fortsättningskriget samt uniformer och vapen m.m. Samlingen med förtjänsttecken är i en klass för sig. I huset finns dessutom ett konferensrum för cirka 40 personer med videoprojektor, filmduk och tv. I konferensdelen finns även ett bra kök. Sommaren 2020 arrangeras växlande utställningar med anknytning till hobbyarbeten som gjordes under fortsättningskriget samt frontkonst. Utställningarna kommer att hålla mycket hög klass med delvis mycket ovanliga och unika föremål.

Aktiviteter
Attraktion
För grupper