#sommar
Aktiviteter och upplevelser, Kultur, Se och upplev, Teater, Upplevelser

Lappajärvi sommarteater

Vid stranden av Europas största kratersjö finns en sommarteater med närmare 700 sittplatser.

Våra föreställningar retar skrattnerverna och våra fantastiska skådespelare garanterar en rolig upplevelse på vår sommarteater. På vår repertoar finns även konserter och t.ex. standup-föreställningar. Vår utomhusrestaurang med utskänkningstillstånd står för pausförtäringen.

Lappajärvi sommarteater – vår historia

Grunden till Lappajärvi sommarteater lades för cirka 77 miljoner år sedan, när en meteorit brakade ner i Södra Österbotten. Det kraftiga meteoritnedslaget bildade Europas största kratersjö – Lappajärvi. I kratersjöns norra del uppstod en vacker ö, Halkosaari, som under årens lopp har blivit känd som ett centrum för dans och underhållning. 

På Halkosaari arrangerades Finlands näst äldsta rockfestival Tulivuorirock. Huvudscenen vid Tulivuorirock gjordes i början av 1990-talet om till sommarteaterscen och på sluttningen byggdes en täckt åskådarläktare med närmare 700 platser. På läktarens plaststolar med ryggstöd kan du njuta av vårt humor- och musikfyllda program.

På Lappajärvi sommarteater är du fri från vardagsrutinerna och du lämnar föreställningen med ett leende på läpparna.

Välkommen att njuta av den högklassiga sommarteatern, landskapet vid kratersjön och utomhusrestaurangens service mitt i Finlands vackraste natur.  

Aktiviteter
För grupper
Restaurang
Teater
Upplev