#höst #sommar #vinter #vår
Aktiviteter och upplevelser, För familjer, Se och upplev, Upplevelser

Simpsiö skidcenter

Mitt i slättlandskapet reser sig Simpsiö skidcenter, västra Finlands största skidcenter med flera pister. Den mångsidiga anläggningen erbjuder fritidsaktiviteter för alla smaker i Lappo.

Simpsiö har sex liftar och sex backar, som erbjuder alternativ från den mest utmanande stora backen till en flackare barnbacke. Parkåkningsbacken erbjuder fartfylld åkning med rails och boxar. Dessutom finns där en K-55 hoppbacke. Simpsiö har en höjd på 90 meter och den längsta backen är 600 meter.

Nya blivande utförsåkare kommer lätt åt att finslipa sina talanger med den kostnadsfria backen med rephiss. Förutom utförsåkning erbjuder skidcentret en mängd olika aktiviteter: familjens yngsta kan njuta av fartens tjusning i kälkbacken och för längdskidåkare finns tio kilometer upplysta skidspår.

I Simpsiös verksamhet satsas speciellt på pistsäkerhet och trivsel. Uthyrningsutrustningen är av bästa kvalitet, vilket garanterar en säker och högklassig sportupplevelse för alla. Simpsiö erbjuder också förstklassig skidundervisning under hela säsongen.

Restaurang Taivaanpankko i Simpsiöbergets underbara landskap erbjuder kunderna välsmakande delikatesser för både stor och liten hunger. Restaurangen kan också bokas för privata tillställningar. Förutom Taivaanpankko finns tre kåtor/grillhyddor i backområdet som kan användas fritt av kunderna.

På Simpsiö skidcenter finns det massor att göra inte bara på vintern utan även under andra årstider: naturområdet erbjuder olika rutter för joggning och motion. Förutom skyltade naturstigar har Simpsiö ett mountainbikespår och ett nät med fasta orienteringskontroller. Den nya frisbeegolfbanan med 18 spår som är byggd på skogsstigar uppfyller måtten för finska mästerskapsbanor och den nyligen färdigställda träningstrappan får pulsen att stiga. På hösten gläder sig bärplockarna över den rikliga bär- och svampskörden i skogarna. På området finns dessutom ett utsiktstorn där du kan beundra det vidsträckta slättlandet som öppnas framför dig.

De hemtrevliga stugorna i Simpsiö stugby och lägenhetshotellet Simpsiönkullas erbjuder trivsam logi även för längre vistelser. Från båda boendena är det en kort promenad till utförsåknings- och längdåkningsspåren.

På webbplatsen Visitlapua.fi hittar du heltäckande information om turismutbudet i Lappo.

Aktiviteter
Restaurang
Stuga och gårdshelgdagar
Upplev