#kesä

Jokilaakson Matkailupuutarha

Jokilaakson Matkailupuutarha on suosittu puutarhamatkailukohde sekä virkistysalue Lapuan kaupungin keskustassa, tuomiokirkon vieressä.

Alueella toimi yli sata vuotta Lapuan emäntäkoulu, jonka piha-alueelle Jokilaakson matkailupuutarha perustettiin vuosituhannen vaihteessa. Elämyksellisyyttä alueelle tuovatkin vanhat Emäntäkoulun rakennukset, joissa on näkyvissä eri vuosikymmenten omaleimaiset rakennusihanteet.

Vuosien saatossa alueelle on istutettu tuhansia erilaisia kasveja. Osa niistä on perinteisempiä puutarhakasveja, mutta seassa on myös uutuuksia ja harvinaisuuksia.

Jokilaakson Matkailupuutarhan ylpeys on hyötykasvien näytealue, Yrttimaa. Se on yksi Suomen suurimmista hyötykasvien näytepalstoista. Muita isompia kokonaisuuksia ovat havukasvien näytealue, ruusutarha sekä kymmenien omenapuiden omenatarha. Kesällä 2018 valmistui uusi koristeheinien näytealue vanhan alkuperäisen marjatarhan tilalle.

Näiden lisäksi Jokilaakson matkailupuutarhasta löytyy perennoja, pensaita, puita ja vuosittain vaihtuvia kesäkukkaistutuksia.

Jokilaakson matkailupuutarhasta löytyy ideoita jokaiseen puutarhaan, olipa se sitten moderni kaupunkipiha tai maalaistalon pihapiiri. Lakeus kukkii -tapahtuma kokoaa puutarhan ystävät yhteen joka toukokuu. Voit lukea lisää tapahtuman omilta sivuilta.

Kesäkaudeksi puutarhaan muuttaa kotieläimiä ilahduttamaan etenkin pieniä puutarhakävijöitä. Jokirannassa voi kalastaa, ruokkia sorsia, makailla riippumatossa tai paistaa makkaraa.

Puiston koko on noin kaksi hehtaaria. Kaikki puistossa olevat kasvit on varustettu nimikyltein. Alueelle on vapaa pääsy. Lue lisää Jokilaakson Matkailupuutarhan sivuilta.