#kesä #kevät #syksy #talvi

Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geopark

Lauhanvuori – Hämeenkangas Unesco Global Geopark kolmen maakunnan rajaseuduilla, kymmenen kunnan alueella, kokoaa yhteen alueen kansainvälisesti merkittävän geologisen perinnön, arvokkaan luonnon, paikallisen kulttuurin erityispiirteet sekä houkuttelevimmat matkailupalvelut. 

Lauhanvuoren ja Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistot, Hämeenkangas, Haapakeidas ja muut upeat kohteet esittelevät Geoparkin ainutlaatuista luontoa ja geologista tarinaa. Muinainen vuoristo on kahden miljardin vuoden aikana muuttunut soiden, metsien, jokilaaksojen ja harjujen rytmittämäksi maisemaksi, jossa viehättävät maalaiskylät, kirkot, kivisillat ja vanhat rakennukset edustavat erityistä paikallishistoriaa ja kulttuuria. Voit lukea lisää alueesta Geoparkin artikkelisivuilla.

Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geopark tarjoaa luontoelämyksiä

Retkeilijöille ja luonnossa liikkujille on monipuolisesti reittejä mäntykankaista mystisiin suoerämaihin. Pääset läheltä tutustumaan alueen luonnon ihmeisiin ja vaikkapa pulahtamaan kirkkaisiin järviin ja eksoottisiin suolampiin. Nauti puhtaista raaka-aineista valmistetut elämykselliset herkut alueen ravintoloissa ja kahviloissa tai osta valmiit retkieväät mukaan.  

Lauhanvuori – Hämeenkangas Geopark on ottanut aimo harppauksen kansainväliseksi matkailukohteeksi, sillä UNESCO on myöntänyt sille UNESCO Global Geopark -statuksen vasta toisena Geoparkina Suomessa. Alue sijaitsee Seinäjoen eteläpuolella vajaan tunnin automatkan ja reilun puolentoista tunnin junamatkan päässä Seinäjoen keskustasta. 

Lue lisää Geoparkin elämyksistä oheisesta blogista.

Koe erämaisten soiden rauha ja mystiikka. Löydä muinaisten geologisten tapahtumien jäljet.

Videon kuvailu: Mark Heidt kertoo Lauhanvuori – Hämeenkangas Unesco Global Geoparkista Lauhanvuori – Hämeenkankaan maisemien sekä paikallisten ihmisten elämää kuvaavan videon ollessa taustalla.
“Kun avaat silmäsi, tunnet ympäröivän luonnon ja tulkitset sitä omalla tavallasi. Kuulet äänet, tunnet äärettömyyden ja rauhan. Tämän hetken. Meidän elämämme on perustunut siihen niin kauan kuin muistamme. Kunnioitamme perinteitä nykyhetken kautta. Alueemme ainutlaatuinen geologia on luonut perustan kulttuuriperinnölllemme. Nyt jokainen voi kokea Geoparkkimme kulttuurin ja nauttia sen mystiikasta. Mikä meille on silmänräpäys, on geologisesti aivan muuta – Kahden miljardin vuoden kehityshistoria. Muinainen Himalajan korkuinen vuoristo on nykyisin Lauhanvuori – Hämeenkangas Geopark, yksi planeettamme geologisista ihmeistä. Sen laajat suoalueet ja monimuotoinen geologia luovat perustan ihmisen ja ympäristön vuorovaikutukselle. Jokaisen silmänräpäyksen aikana valmistamamme tuotteet, toimintamme ja ympärillämme olevat ihmiset auttavat meitä ymmärtämään kulttuuriperintöämme entistä paremmin. Alueemme tuotteet ja palvelut ovat erityisiä ja ylpeinä tarjoamme niitä koko maailmalle. Mitä enemmän opimme ympäristöstämme, sitä enemmän me sitä arvostamme. Yhteistyö ja ymmärrys alueestamme kasvattaa uskoamme sen valtaviin mahdollisuuksiin. Yhdessä luomme ikimuistoisia elämyksiä. Täällä koet luonnonrauhan ja hiljaisuuden. Geologisessa silmänräpäyksessä. Lauhanvuori – Hämeenkangas Geopark kuuluu UNESCO Global Geoparks verkostoon.”

Aktiviteetit
Outdoor