#kesä #kevät #syksy #talvi

Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geopark

Lauhanvuori – Hämeenkangas Unesco Global Geopark kolmen maakunnan rajaseuduilla, kymmenen kunnan alueella, kokoaa yhteen alueen kansainvälisesti merkittävän geologisen perinnön, arvokkaan luonnon, paikallisen kulttuurin erityispiirteet sekä houkuttelevimmat matkailupalvelut. 

Lauhanvuoren ja Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistot, Hämeenkangas, Haapakeidas ja muut upeat kohteet esittelevät Geoparkin ainutlaatuista luontoa ja geologista tarinaa. Muinainen vuoristo on kahden miljardin vuoden aikana muuttunut soiden, metsien, jokilaaksojen ja harjujen rytmittämäksi maisemaksi, jossa viehättävät maalaiskylät, kirkot, kivisillat ja vanhat rakennukset edustavat erityistä paikallishistoriaa ja kulttuuria. 

Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geopark tarjoaa luontoelämyksiä

Retkeilijöille ja luonnossa liikkujille on monipuolisesti reittejä mäntykankaista mystisiin suoerämaihin. Pääset läheltä tutustumaan alueen luonnon ihmeisiin ja vaikkapa pulahtamaan kirkkaisiin järviin ja eksoottisiin suolampiin. Nauti puhtaista raaka-aineista valmistetut elämykselliset herkut alueen ravintoloissa ja kahviloissa tai osta valmiit retkieväät mukaan.  

Lauhanvuori – Hämeenkangas Geopark on ottanut aimo harppauksen kansainväliseksi matkailukohteeksi, sillä UNESCO on myöntänyt sille UNESCO Global Geopark -statuksen vasta toisena Geoparkina Suomessa. Alue sijaitsee Seinäjoen eteläpuolella vajaan tunnin automatkan ja reilun puolentoista tunnin junamatkan päässä Seinäjoen keskustasta. 

Koe erämaisten soiden rauha ja mystiikka. Löydä muinaisten geologisten tapahtumien jäljet.

Aktiviteetit
Outdoor