#höst #sommar #vinter #vår
Bastu, Boende, För familjer, Se och upplev, Stuga och gårdshelgdagar, Upplevelser

Lantgårdsturism Ilomäki

Maatilamatkailu Ilomäki erbjuder sina besökare stugboende, äkta gårdsliv och frid på slätterna året runt i Södra Österbotten, i byn Peräseinäjoki nära Seinäjoki.

Ett besök på Ilomäki väcker nostalgiska minnen från landsbygden, kanske från ens egna mormors gård: doften av hö, att klappa djur och trevliga gemensamma stunder. Många föräldrar vill förmedla dessa varmhjärtade upplevelser även till sina barn. På samma sätt har Ilomäki omfamnats av affärsresenärer som uppskattar lantlig atmosfär. Resenärer är välkomna gäster på gården och inbjuds att följa gårdslivet. Om de önskar kan de också dra sig tillbaka till sina egna utrymmen för att njuta av gården och naturens lugn.

Ilomäki-gården har funnits sedan 1827. Gårdsboendet började år 1999 och har sedan dess utvidgats: nu finns det sju olika stugor på gården, var och en rymmer 2–8 personer. Dessutom finns det ett par högkvalitativa semesterlägenheter att hyra på Kalajärvi turistcenter cirka 6 kilometer bort.

Möten med djur är en höjdpunkt för barn – och varför inte även för vuxna – under ett besök på gården. Gården har bland annat hästar, får och kaniner för nöjet för både gårdsfolket och besökarna. Ilomäki erbjuder också avslappnat umgänge för familjer och grupper, som till exempel naturvandring, att sitta vid en eldplats, bastubad och badtunna. För många räcker atmosfären på gården som en upplevelse. Om man önskar mer aktiviteter är det lätt att kombinera semestern med närliggande sevärdheter som Ideapark Seinäjoki, Tuuri, PowerPark, Duudsonit Activity Park eller det välkända djurparken Ähtäri Zoo. Ilomäkis centrala läge på Södra Österbottens slätter möjliggör utforskning av området i stort, och det känns hemtrevligt att återvända till gården efter äventyren.

Aktiviteter
Bastu
Boende
Stuga och gårdshelgdagar
Upplev
Välbefinnande