#höst #sommar #vinter #vår
Aktiviteter och upplevelser, Attraktioner, Kultur, Museer och utställningar, Se och upplev, Upplevelser

Seinäjoki konsthall

Konsten lever och frodas i Österbotten. Seinäjoki konsthall öppnades efter renovering i mars 2020 i konst- och kulturcentret Kalevan Navettas nya lokaler.

Seinäjoki konsthall lockar besökare med rörliga utställningar av samtidskonst samt evenemang och workshops för barn, unga, familjer och seniorer. Konsthallens utställningsprogram består av fräsch nutidskonst med utställningar av både lokala och nordiska konstnärer. En av tyngdpunkterna i konsthallens utställningsprogram är landsbygden och dess aktuella, lokala och globala teman, sett ur olika synvinklar.

Konsthallen har två utställningslokaler i Kalevan Navetta. Rouhea Halli på plan 2 i Kalevan Navetta är som namnet antyder en hall. Ytorna är av betong och visar tidens avlagringar. Hallen bär på minnen från de decennier som Kalevan Navetta fungerade som förråd för finska försvaret. Hallen visar tre utställningar om året som består av sammanhängande och intressanta helheter. I anslutning till hallen finns den pedagogiska avdelningen Itikka, en mångsidig workshoplokal för bland annat färgbad för spädbarn, kringprogram vid utställningar samt visning av videokonst.

Vintti (vinden) finns på plan 3. Lokalen är byggd i trä och har ett ståtligt, runt fönster som definierar lokalens karaktär. Vintti kan användas för utställningar, framträdanden och på morgnarna för sammanträden. Den stämningsfulla lokalen har en takhöjd på hela sju meter.

Tillsammans med andra aktörer vid konst- och kulturcentret erbjuder Konsthallen mångsidiga evenemang, workshops och programpaket för individuella kunder och grupper. En bra idé är att kombinera utställningsbesöket med lunch eller brunch i restaurangen Äärellä. Grupper kan även boka guidade visningar av utställningarna och rundturer i huset, där de får höra mer om husets händelserika historia.

Aktiviteter
Attraktion
Museer och utställningar
Upplev