#kesä #kevät #syksy #talvi

Seinäjoen taidehalli

Taide elää jo voi hyvin Pohjanmaalla. Seinäjoen taidehalli avautui maaliskuussa 2020 taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan uusissa tiloissa ja uudistuneena.

Seinäjoen taidehalli houkuttelee vierailijoita vaihtuvilla nykytaidenäyttelyillään sekä lapsille, nuorille, perheille ja senioreille kohdistetuilla taidetapahtumillaan ja työpajoillaan. Taidehallin näyttelyohjelma koostuu tuoreesta nykytaiteesta, niin paikallisten kuin pohjoismaalaisten ammattitaiteilijoiden näyttelyistä. Taidehallin näyttelyohjelman linjauksissa on yhtenä painopisteenä maaseutu ja sen ajankohtaiset, paikalliset ja globaalit teemat, eri näkökulmista käsin.

Taidehallilla on Kalevan Navetassa kaksi näyttelytilaa. Rouhea Halli Kalevan Navetan 2. kerroksessa on arkkitehtuuriltaan nimensä mukaisesti halli. Pinnat ovat betonia ja ajan kerrostumat näkyvät. Halli kantaa mukanaan muistoja siltä ajalta, kun Kalevan Navetta toimi vuosikymmenten ajan Suomen puolustusvoimien varastona. Hallissa on esillä 3 näyttelyä vuosittain, ja ohjelmaan valitaan eheitä ja kiinnostavia kokonaisuuksia. Hallin yhteydessä on pedatila Itikka, joka on monipuolinen työpajatila muun muassa vauvojen värikylvyille, näyttelyiden oheistoiminnalle sekä videotaiteen esittelylle.

Vintti sijaitsee 3. kerroksessa. Puinen, upean pyöreän ikkunan määrittämä tila muuntuu näyttelyiden lisäksi tapahtumille, esityksille ja aamuisin kokouskäyttöön. Tunnelmallisen tilan korkea katto kipuaa jopa 7 metriin.

Yhdessä muiden taide- ja kulttuurikeskuksen toimijoiden kanssa Taidehalli tarjoaa monipuolisia tapahtumia, työpajoja ja paketteja yksityisasiakkaille ja ryhmille. Näyttelykierrokseen kannattaa yhdistää esimerkiksi lounas tai brunssi Äärellä-ravintolassa. Ryhmille on varattavissa myös näyttelyopastuksia ja talokierroksia, joilla kerrotaan navetan vaiherikkaasta historiasta.

Aktiviteetit
Elämys
Museot ja näyttelyt
Nähtävyys