#höst #sommar #vinter #vår
Bastu, För familjer, Se och upplev, Upplevelser

Simhall och idrottshus

Seinäjoki simhall och idrottshus är ett friskvårdscenter som ligger nära centrum. Simhallen med 770 m² bassängyta och idrottshuset med 2 400 m² aktivitetsyta är öppet både för tävlingsidrottare och motionärer. De nyrenoverade lokalerna har fått ökad tillgänglighet för rörelsehindrade.

Simhallen är indelad i en stor bassängavdelning och en multifunktionsavdelning. Den stora bassängavdelningen har tre bassänger och en vattenrutschbana. Huvudbassängen är 25 x 18 meter med ett djup på 1,2–2 meter. Utndervisningsbassängen är 12 × 8 meter och 0,0–0,9 meter djup, och hoppbassängen är 12 × 10 meter och 3,8 meter djup. Flerfunktionsbassängen är 12 x 6 meter och 1,2–1,3 meter djup. Dessutom har simhallen en barnbassäng på 10 × 6 meter och en liten kallbassäng.

Det finns med andra ord lämpliga alternativ för alla åldrar och fysiska förutsättningar. Förutom vanlig bastu kan man även bada ångbastu.

I motionsavdelningen finns bland annat gym, kraftsportssal, tyngdlyftningssal och en bollspelshall, som kanske är mest känd som hemmaplan för innebandylaget Seinäjoen Peliveljet.

Cafe&Shop Vapari erbjuder kafésortiment i byggnadens övre entréhall.