#sommar
Aktiviteter och upplevelser, För familjer, Hantverks- och specialbutik, Se och upplev, Shopping, Shopping, Upplevelser

Wanha Markki

Wanha Markki – ett flerfaldigt prisbelönt sommarresmål!

Djurens ålderdomshem

När du kommer till den mer än 200 år gamla österbottensgården möts du av en flock får, en ponny, en åsna, ankor och många andra djur som strövar fritt omkring på området. Det är Wanha Markkis invånare, som tillbringar sina välförtjänta pensionärsdagar i en kärleksfull omgivning. Konstnärsparet Liisa-Cristiina och Heikki Laaksonen grundade Wanha Markki och Djurens ålderdomshem för mer än 20 år sedan och efter de inledande utmaningarna har stället utvecklats till ett populärt besöksmål.

Mode

Utrop som ”Otroligt” och ”Det är inte sant” hörs dagligen i Wanha Markkis modehus. Liisa-Cristiina har plockat ihop det ena mer förtjusande klädesplagget än det andra från det europeiska modefältet, både för vardag och fest och speciellt för den finländska kvinnan. Även accessoarer som väskor, smycken och schalar som sätter pricken över i:et i klädseln finns att köpa i butiken.

Sauna- & Spa-produkter

Wanha Markkis Sauna- & Spa-serie kom till av en lycklig slump och är känd över hela Finland. I dessa produkter möter de bästa råvarorna de bästa tillverkarna. De inhemska bastu- och badprodukterna i kombination med den rena finska naturen, en lyxig och återvinningsbar förpackning samt hög kvalitet garanterar en livsstil som är harmonisk och i balans med naturen. VARNING – produkterna kan vara beroendeframkallande

Halva priset-boden

I Halva priset-boden säljer vi enstaka modestycken. Här kan du göra verkliga fynd.

Stugkaféet

I den äkta österbottniska storstugan möts du av doften av färska bullar från ugnen och välkomnas av den vänliga personalen. Det känns som en riktig söndagsmorgon i en gammal storstuga.

Konst

Konsten är starkt närvarande på Wanha Markki. Förutom riktiga konstverk ingår även affischer och kort i produktutbudet.

Aktiviteter

Har du någonsin ätit Tröskverksglass? På Wanha Markki kan du göra det – ett gammalt tröskverk har byggts om till glasskiosk – en unik upplevelse det med. På gården finns dessutom trampbilar att testa, brandbil och flygplan att beundra, för att inte tala om de små och även lite större invånarna som promenerar omkring på gården.

Aktiviteter
Attraktion
För grupper
Hantverks- och specialbutik
Shopping
Upplev