#kesä #kevät #syksy #talvi

Seinäjoen Aalto-keskus

Seinäjoen Aalto-keskus on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen rakennustaiteellinen kokonaisuus. Aalto-keskus muodostuu kuudesta rakennuksesta sekä vuonna 1988 valmistuneesta Kansalaistorista. Aalto-keskus sijaitsee Seinäjoen keskustassa, vain puolen kilometrin päästä Seinäjoen rautatieasemalta.

Aalto-keskuksen ensimmäinen rakennus on Lakeuden Risti, joka on 1960 valmistunut kirkko. Kirkkosali on muodoltaan katedraalikirkko. Kirkon 65 metriä korkeassa tornissa on mahdollista vierailla kesäaikaan katsomassa Seinäjokea yläilmoista.

Vuonna 1962 valmistuneen kaupungintalon julkisivua hallitsee pilarihalli, jossa on rakennuksen pääsisäänkäynti. Kiiltävän tummansiniset, erilaisina eri vuoden- ja vuorokauden aikoina välkehtivät keraamiset sauvat antavat Seinäjoen kaupungintalolle mieleenpainuvan profiilin.

Keskukseen kuuluvat muut rakennukset ovat Aallon kirjasto (1965), Seurakuntakeskus (1966), Valtion virastotalo (1968) sekä Teatteritalo (1987). Seinäjoella sijaitsee myös vuonna 1925 rakennettu Seinäjoen suojeluskuntapiirin esikuntatalo, joka on ainut muuttumattomana säilynyt Aallon nuoruudentyö.

Opastettuja Aalto-kierroksia on varattavissa Visit Lakeuden toimistosta; lisätietoja opastuksista sivuiltamme. Lue lisää Aalto-Keskuksesta Visit Seinäjoen sivuilta.

Aktiviteetit
Elämys
Nähtävyys