#kesä #kevät #syksy #talvi

Seinäjoen kaupunginteatteri

Seinäjoen Kaupunginteatteri –
Suurella sydämellä teatterielämyksiä Seinäjoella koko perheelle, kesällä ja talvella

Broadway-musikaali Törnävän kesäteatterissa
MURHAN JA RAKKAUDEN KÄSIKIRJA HERRASMIEHILLE
Kesän musikaali kertoo kertoo nuoresta tyhjätaskusta, Monty Navarrosta, joka äitinsä kuoltua saa tietää tämän olleen aristokraattisen D’Ysquith-perheen jäsen [lausutaan daisqith].
Tieto mullistaa Montyn elämän, hänen on kerta kaikkiaan saatava suvun omaisuus itselleen ja päästävä Highhurstin yhdeksänneksi jaarliksi! Mutta sitä ennen tulisi hankkiutua eroon kahdeksasta perimyslistalla häntä edellä olevasta sukulaisesta – jäämättä kiinni!
Esitykset 9.7. – 20.8.2022

draama
PATRUUNATEHDAS
3. huhtikuuta 1976 on päivä, jonka muistaa jokainen tuolloin elänyt suomalainen. Lapuan Patruunatehtaalla räjähti.40 ihmistä sai surmansa ja useita kymmeniä loukkaantui. Lukuisten perheidenelämä muuttui iäksi. Patruunatehdas on kuvaus tuosta päivästä ja kohtalokkaista tapahtumista ennen räjähdystä. Se kertoo päivistä, jotka seurasivat tragediaa ja perheistä, joissa opeteltiin elämään ilman rakasta ihmistä.
Esitykset 10.9.2022 – kevät 2023

draama
ÄITIÄ IKÄVÄ
Kotimainen kantaesitys kysyy, voiko mikään täyttää äidin jättämää aukkoa?
Helsingin emerituspiispa Eero Huovinen(s. 1944) oli yhdeksänvuotias, kun hänen äitinsä kuoli. Suru mykisti isän, äidistä ei puhuttu.
Äitiä ikävä on henkilökohtainen ja herkkä, riipaisevan kaunis muistelmateos, jossa Huovinen palaa lapsuutensa maisemiin ja 34-vuotiaana kuolleen äitinsä muistoon. Kaipauksen taival on pitkä. Nyt Huovinen on 78-vuotias, ja hänellä on yhä äitiä ikävä. Voiko äidin löytää uudelleen, ja jos voi, helpottaako ikävä koskaan?
Esitykset 29.10.2022 – 28.1.2023

komedia kypsymisestä
GROAN UPS

Komedia on hulvaton oppitunti aikuiseksi kasvamattomuudesta. Komedia päästää meidät seuraamaan viiden ekaluokkalaisen kaveruuus-kiemuroita ja kasvua yläkoululaisiksi – ja lopulta juhlimaan luokkakokousta, jonne viisikko kokoontuu nelikymppisinä. Tämä näytelmä on oppitunti, jolta ei kannata linsata!