#kesä #kevät #syksy #talvi
Aktiviteetit ja elämykset, Elämykset, Näe ja Koe, Teatteri

Seinäjoen kaupunginteatteri

Seinäjoki on kulttuurikaupunki vailla vertaa.

Seinäjoen kaupunginteatteri tuottaa useita ensi-iltoja ympärivuoden. Syksy- ja kevätkauden toimimme teatteritalossamme Alvar Aallon kadulla. Kesäisin tuotamme kesäteatteria Törnävän kesäteatterissa kauniilla Törnävän saarella.

Seinäjoen kaupunginteatteri sijaitsee Alvar aallon suunnittelemassa, vuonna 1987 valmistuneessa Aaltokeskuksessa, johon kuuluvat muun muassa myös Lakeuden Risti -kirkko,  kaupungintalo ja Seinäjoen kaupunginkirjasto. Teatterin taiteellinen johtaja on Christian Lindroos.

Seinäjoen Kaupunginteatterissa on neljä näyttämöä. Päänäyttämö on 420-paikkainen Alvar-sali. Lisäksi teatterissa on satapaikkainen  Elissa Aallon mukaan nimetty Elissa-studio, 60-paikkainen Verstasteatteri ja teatterin ylä-aulassa on Aino-lava, jossa on mahdollisuus  erilaisia tapahtumia ja konsertteja. Seinäjoen kaupunginteatteri tuottaa ohjelmisoa myös kesäisin Törnävän kesäteatterissa. Katettuun kesäkatsomoon mahtuu 690 katsojaa.

Teatterissa järjestetään vuosittain noin 250 esitystä, joita käy katsomassa noin 55 000 katsojaa. Teatterissa työskentelee vierailevat työntekijät mukaan lukien noin 100 henkilöä. Vuonna 2013 oli teatterin 50-vuotisjuhlavuosi.  Vuonna 2015 Seinäjoen kaupunginteatteri valittiin Vuoden teatteriksi Suomessa. 

Teatterin toimintaa ohjaavat arvot ovat ammattitaito, laadukkuus ja jatkuva kehittyminen.