#kesä #kevät #syksy #talvi

Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo

Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo sijaitsee aivan Seinäjoen keskustorin tuntumassa. Arkkitehti Alvar Aalto on suunnitellut nykyisin museon käytössä olevat rakennukset 1920-luvulla Etelä-Pohjanmaan suojeluskuntapiirin taloksi ja suojeluskuntapiirin päällikkö Matti Laurilan kodiksi. Rakennuskokonaisuus pihapiireineen on valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö ja suojeltu rakennussuojelulailla.

Päärakennuksen Isänmaan asialla –näyttelyssä kerrotaan suojeluskuntien, lottien ja jääkäreiden tekemästä vapaaehtoisesta maanpuolustustyöstä. Esillä on myös suojeluskuntapiirin päällikkö Matti Laurilan koti-irtaimistoa. Piharakennuksessa on Mannerheimin päämaja Seinäjoella vuonna 1918 -näyttely sekä vaihtuvien näyttelyiden tila. Museon sisäpihalla on Pentti Papinahon Suojeluskuntalainen-patsas sekä Lotta ja Suojeluskuntapoika-reliefi.

Museossa järjestetään opastuksia, tapahtumia ja työpajoja. Päärakennuksen alasalia vuokrataan myös ulkopuolisille esimerkiksi kokouksia, seminaareja tai luentoja varten. Ryhmille voi varata kahvituksen. Museokaupan valikoimassa on muun muassa kirjoja, postikortteja ja näyttelyiden aiheisiin liittyviä tuotteita.

Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo on Seinäjoen museoihin kuuluva kohde. Tutustu myös Etelä-Pohjanmaan museoon sivuillamme.

 

Aktiviteetit
Museot ja näyttelyt
Nähtävyys