#kesä #kevät #syksy

Ähtäristä Evijärvelle

Ähtäri – Soini – Alajärvi – Vimpeli– Lappajärvi – Evijärvi
Geopark-reitti

Tämän janareitin voi ajaa kumpaan suuntaan tahansa, mutta Ähtäriin voi esimerkiksi tulla junalla ja jäädä Ähtärin eläinpuiston pysäkillä pois ja kiertää eläinpuisto ennen reitille lähtöä. Kotimaisten eläinten lisäksi sieltä löytyy tietenkin Lumi ja Pyry, Ähtäri Zoon omat pandat. Ähtärissä on myös lukuisia majoituskohteita, joihin kannattaa tutustua.

Ähtäristä Evijärvelle -reitille mahtuu hyvin paljon erilaista maastoa. Reitin pohjoisosassa on järvipohjanmaa, jossa on mm. 76 miljoonaa vuotta sitten meteoriitin synnyttämä Euroopan suurin kraatterijärvi, Lappajärvi. Hotelli Kivitipussa Lappajärvellä on Meteoriittikeskus, jossa voi esimerkiksi lähteä virtuaalimatkalle avaruuteen.

Reitti kulkee Lakeaharjun ja Pyhävuoren vieritse Vimpelissä, jotka ovat tuon kraatterin reunavallia ja nousevat 100 metrin korkeuteen. Reitiltä löytyy myös pohjalaista peltomaisemaa ja hiekkateitä metsän keskellä, unohtamatta kylätaajamia. Soinista löytyy mm. Suomen ainut vaivaisakka ja Alajärveltä Aalto-keskus. Ja jos sattuu sopivasti Vimpeliin pesäpallokauden aikana, kannattaa ehkä tutustua kuuluisaan Saarikenttää ja intohimoiseen pesäpalloyleisöön.

Reitin pituus n. 149 km.

Aktiviteetit
Pyöräily