#kesä #kevät #syksy

Juhannusunelma

Kauhajoki – Kurikka – Jalasjärvi

Rengasreitti kiertää Kauhajoen, Kurikan ja Jalasjärven kautta. Kauhajoen eteläpäässä on reitin läheisyydessä Katikankanjoni, upea luontokohde, joka on veden uurtama, paikoin jopa 20 metriä syvä rotko. Tämän huiman kanjonin jälkeen Kauhajoen suuntaan on Hyypänjokilaakso, joka on valtakunnallisesti merkittävä maisema-alue. Laakso on kallioperän murrokseen muodostunut jokilaakso. Reitti kulkee Kauhajoelta Kurikkaan idyllisiä teitä seuraten Kyrönjokea halki pienten kyläyhteisöjen. Kurikasta reitti kääntyy takaisin etelään kohti Jalasjärveä ja sieltä taas Kauhajoelle.

Kurikan Jalasjärvellä on yksi maakunnan suurimmista tekstiiliyrityksistä, Jokipiin pellava, jonka tehtaanmyymälä palvelee arkipäivisin. Kurikan Ilvesjoelta, tämän reitin varrelta löytyy myös viinatehdas Pramia, jonka tehtaanmyymälä ja kahvila palvelevat asiakkaita. Pienen matkan päässä Pramiasta on Alpon Savanni. ITE-taiteilijan luoma veistopuisto kierrätysmateriaaleista. Viehättävässä puistossa on 150 eläinveistosta. Omaa ideaan toteuttavien elämäntaiteilijoiden sarja jatkaa hieman reitillä eteenpäin, kun vastaan tulee Kammi-kylä, joka on rakennettu suolle. Tutustumisen arvoinen paikka.

Reitti kulkee pelto- ja jokimaisemien lisäksi metsäisillä väylillä. Osa reitistä on hiekkatietä. Matkan varrelle osuu myös Nummijärvi, jossa vietetään perinteinen juhannusfestivaali Nummirock. Reitin pituus on n. 123 km.

Aktiviteetit
Pyöräily